Demolarea stadionului din Timișoara este aproape finalizată

Contestația în procedura de atribuire a lucrărilor se judecă în instanță

Deșeurile sunt în curs de evacuare de pe marea arenă timișoreană, care este aproape complet demolată. În ceea ce privește contestația în procedura de atribuire a lucrărilor pentru noul stadion, acesta se judecă în instanță după ce la primul termen, din 18 mai, nu s-a luat nicio decizie.

„Ne așteptăm ca în unul-două termene să fie finalizată evaluarea instanței și CNI să semneze contractul de finanțare, ori cu o firmă, ori cu alta, în funcție de ce spune instanța. După ce ne asigurăm că avem ordinul de începere pentru stadion, următorul obiectiv este, împreună cu primarul municipiului, să mergem la ministere, la guvern și să punem pe lista de investiții și sala polivalentă”, a declarat pentru Tion Alfred Simonis.

Administrația județeană are planuri și pentru construirea unui complex sportiv pe o suprafață de 1,5 hectare în apropierea stadionului „Dan Păltinișanu”.

De asemenea, noua asociație sportivă „Știința Poli Timișoara” prinde contur. Consilierii județeni au aprobat, miercuri, intrarea CJT în noua asociație sportivă a „Poli Timișoara”.

Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani
Recomandări
Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani

Stadionul „Dan Păltinișanu” face parte din domeniul public al județului Timiș, fiind în administrarea Direcției de Prestări Servicii din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Al doilea cel mai mare stadion din România

Cu o capacitate de peste 32.000 de locuri pe scaune, stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara era al doilea cel mai mare stadion ca mărime din România, după Arena Națională din București.

Arena, inaugurată la 1 mai 1963, a beneficiat de numeroase modificări, atât în materie de denumire (purtând de-a lungul timpului mai multe nume: „1 Mai”, „Politehnica”, „Silviu Bindea”, „Dan Păltinișanu”), cât și în materie de aspect (introducerea unei instalații moderne de iluminat nocturn, a sistemului de irigare automat, achiziționarea unei tabele electronice de scor etc).

În decursul timpului, stadionul timișorean a găzduit diverse competiții sportive, concerte sau manifestări propagandistice organizate de regimul comunist.

Pe gazonul stadionului au jucat de-a lungul timpului echipe de prim-plan ale fotbalului european și mondial: Real Madrid, Juventus Torino, Celtic Glasgow, Atletico Madrid.

Stadionul a fost în câteva ocazii și gazda naționalei de fotbal a României. În 1984 a găzduit concertul solistei iugoslave Lepa Brena, fiind la data respectivă unul dintre cele mai impresionante spectacole desfășurate în Timișoara comunistă.

Elena, o româncă din Irlanda de Nord, trăiește în teroare, cu valiza la ușă și luminile stinse pe timp de noapte: „Vor să mă facă să fug”
Recomandări
Elena, o româncă din Irlanda de Nord, trăiește în teroare, cu valiza la ușă și luminile stinse pe timp de noapte: „Vor să mă facă să fug”

De asemenea, miercuri, consilierii județeni au votat în favoarea intrării CJT în asocierea cu Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica pentru finalizarea sălii polivalente cu 2.500 de locuri de pe strada Prof. Dr. Aurel Popescu Podeanu din Timișoara.

Valoarea totală actualizată a investiției, demarată în anul 2012, se ridică la aproximativ 68,5 milioane lei, din care aproape 47 de milioane trebuie acoperite de Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.