Mergi direct la conținut »
Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești. Stafilococul auriu a fost depistat pe scutecul unui bebeluș internat în spital!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești. Stafilococul auriu a fost depistat pe scutecul unui bebeluș internat în spital!

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești. Stafilococul auriu a fost depistat pe scutecul unui bebeluș internat în spital!

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești, care au fost infectați cu stafilococul auriu. Inspectorii au descoperit prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil, precum și prezența unor germeni într-un salon de lehuze.

Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că inspectorii sanitari au recoltat, miercuri, 28 noiembrie, mai multe probe și exudate nazale din Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu”, cunoscut ca „Maternitatea Giulești”.

„Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicrofloră), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum și 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico – sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale.

Primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într- un salon de lehuze”, se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătății.

Ce este stafilococul auriu și cum se manifestă la copii. „Superbacteria” care a devenit rezistentă la antibiotice

Probele pozitive vor fi trimise la Institutul „Cantacuzino”.

În prezent, numărul copiilor internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu” a crescut la 17.

Directorul medical al Maternității Giulești e nemulțumit că au fost oprite internările și consideră decizia DSP ca fiind pripită.


Citește și VIDEO/ Inventivitatea comercianţilor nu are limite! Ideea genială găsită de patronul unui magazin de la metrou, după ce Metrorex i-a tăiat curentul


 

Close
Închide
  Close