Târgul internațional de carte Gaudeamus se desfășoară la Romexpo, până duminică, în pavilionul central.

La intrarea în Romexpo, primul stand pe care îl întâlnesc vizitatorii este „România Centenar”, amenajat de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Municipiului București. Standul albastru găzduiește sute de volume dedicate Marii Unirii și o serie de prezentări de carte și dezbateri care vor avea loc în următoarele zile.

Scriitorul Radu Paraschivescu: „Nu ştiu ce rol au”

 

Pe platformă se regăsesc rafturi ce conțin cărți despre Marea Unire și despre personalități istorice, un uriaș banner cu sigla România Centenar, precum și un fel de arc, cu băncuțe, fotolii și două mese. Aici au loc dezbaterile și întâlnirile cu scriitorii.

În jurul arcului sunt câteva zeci de bare de metal, care pentru ochii privitorului par gratii.

Scriitorul Radu Paraschivescu, prezent ieri la deschiderea târgului, spunea că i se pare nefiresc modul în care arată standul, cu acele bare ce par gratii și cărora nu le vede rostul: „Barelele astea nu știu ce rost au montate așa, dar mă rog, nu comentez pe criterii estetice”, a spus autorul cărții „Orice om îi este teamă”.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO | Angajate ale Ambasadei Irakului din Bucureşti acuză un consul de agresiune sexuală și au făcut reclamații la poliție. «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară»

Urmărește-ne pe Google News