De Petre Dobrescu,

Lăcustele sunt cele mai distrugătoare insecte. În Somalia au devastat culturile, iar Organizația Națiunilor Unite atrage atenția că estul Africii s-ar putea confrunta cu o acutizare a foametei în perioada următoare.

Sunt miliarde de lăcuste – “o invazie fără precedent”, conform ONU, care amenință să se extindă și asupra Asiei de sud-vest și a Orientului Mijlociu, conform Business Insider.

Lăcustele au distrus culturile din Somalia, Etiopia și Kenya

Roiurile uriașe sunt rezultatul precipitațiilor însemnate înregistrate în ultimii doi ani, care au favorizat înmulțirea insectelor.

Este cea mai mare invazie de lăcuste din Africa din ultimele decenii, iar previziunile specialiștilor în legătură cu pagubele pe care insectele le vor lăsa în urmă sunt sumbre.

Lăcustele de deșert, cele care au invadat Somalia, Kenya și Etiopia, sunt cele mai distrugătoare din “familie” – cresc repede și au un apetit nestăvilit.

Lăcustele au un apetit uriaș și se înmulțesc foarte repede

În Kenya a fost înregistrat un roi uriaș de 200 de miliarde de insecte. Fiecare dintre ele poate consuma într-o zi echivalentul propriei greutăți; asta înseamnă că roiul distruge hrana a 84 de milioane de oameni zilnic, arată un raport ONU.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Keith Cressman, specialistului Organizației pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU care s-a deplasat în nord-estul Somaliei pentru a evalua situația, a declarat pentru Business Insider că lăcustele “arată ca un imens covor zburător”. Acestea “au distrus deja porțiuni foarte mari de teren cultivat”, și, cel mai probabil, țările afectate vor avea nevoie de ajutor internațional pentru a depăși criza.

ONU estimează că numărul insectelor va crește de 500 de ori până în iunie, iar roiurile vor ajunge în 30 de țări.

Fotografii: EPA

Citeşte şi:

Și la ISU Cluj se lucrează în familie. Șeful și-a promovat nepotul: „Era singurul cadru militar care putea fi împuternicit”

Am vorbit cu Piumal și Mahinda, muncitorii din Sri Lanka angajați la brutăria din Ditrău. Unul a plâns când a aflat că localnicii vor să-i alunge: „A fost o neînțelegere, romanian people good”

Patinoarul Mihai Flamaropol din București, abandonat de Primărie. Acuzații grave de la UTI: “Nu își propuseseră să îl termine și nici să plătească pentru lucrările executate”

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente