De Maria Voinea,

“Eu zic că ar trebui să nu mai fim atât de înclinați spre un tip de autoritate care supraveghează și pedepsește în primul rând, spre coerciție. Tindem să spunem: eh, ce școală să faci pe internet, că stă copilul îmbrăcat cum vrea, că face ce vrea, că minte că i-a picat netul și așa mai departe”, spune Pătraru.

Realizatorul TV insistă pe ideea că profesorii trebuie să-i responsabilizeze pe elevi, și nu să-i “dreseze”.

“Cred că încrederea e o formă de negociere foarte inteligentă. Cu cât le acordăm mai multă încredere copiilor, elevilor, cu atât vor deveni mai responsabili. Nu cu istericale, nu cu note mici, cum mai aruncă încă profesorii incapabili, ci în primul rând reușind să-i facem să înțeleagă că ei sunt primii responsabili pentru ei, că ei trebuie să-și dorească, că ei trebuie să vrea să învețe, să cunoască, să se pregătească”, mai spune Dragoș Pătraru.

Citeşte şi:

Ministerul Educaţiei: profesorii care nu au acces la tehnologie vor fi ajutaţi cu echipamentele necesare

După starea de urgență, România intră în stare de alertă: „Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem într-o normalitate”

Curse aeriene de pe Otopeni spre țările nordice, Atena și Lisabona. Ce s-a redeschis, ce se așteaptă după 15 mai. Avantaje și riscuri dacă iei acum bilet

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor