MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2001 21:00

Statul vrea inapoi Combinatul Resita

Distribuie

Ministrul autoritatii pentru privatizare si administrarea participatiilor statului, Ovidiu Musetescu, a anuntat ca va solicita in instanta anularea contractului de privatizare a Combinatului Siderurgic Resita, incheiat cu firma Noble Ventures, in urma neonorarii de patronul societatii a obligatiilor contractuale. (Rodica Lazar)
Ministrul privatizarii a precizat ca un colectiv de juristi, care va primi sprijinul Ministerului Justitiei, va incepe de vineri sa pregateasca motivatia actiunii in instanta. O alta masura, pe care Ovidiu Musetescu o va prezenta vineri la Resita, va fi intrarea salariatilor combinatului in somaj pentru o perioada de maximum trei luni.
Musetescu a mai precizat ca autoritatile romane vor solicita patronului de la Resita si acordarea unor daune pentru nerespectarea contractului de privatizare, la un nivel care urmeaza a fi evaluat ulterior.
Majoritatea grevistilor foamei continua protestul
?Statul va redeveni actionar majoritar la Combinatul Siderugic din Resita. Sper sa gasim un cumparator mai bun pentru aceasta societate?, a spus Musetescu, precizand ca exista deja oferte in acest sens.
Miercuri seara, in jurul orei 22.00, cei aproximativ 300 de manifestanti aflati in fata Prefecturii Caras-Severin, in majoritate grevisti ai foamei, au fost anuntati ca revendicarea lor cea mai importanta, plecarea patronilor de la Noble Ventures, a fost solutionata. Fara a se interesa de amanuntele si de conditiile in care contractul a fost anulat, sindicalistii au inceput sa-si manifeste bucuria, chemand locuitorii Resitei sa sarbatoreasca alaturi de ei victoria. Au fost scandate indelung sloganuri adaptate momentului: ?Victorie?, ?Resita nu uita, noi am fost salvarea ta?, ?Liderul de sindicat, Miron Cozma din Banat?. ?Bucurati-va cu noi, ca v-am scapat de un gunoi? si ?Iancule, te-am sustinut, si ne-ai scapat de McNutt?. In final, circa 1.000 de sindicalisti si locuitori ai orasului au stat pe strazi pana pe la 2.00 noaptea.
Desi parerile liderilor de sindicat au fost contradictorii, majoritatea grevistilor foamei au hotarat sa-si continue protestul. Unii dintre ei au spus ca nu vor iesi din greva pana joi dimineata, cand se preconizeaza incetarea oficiala a protestului, in timp ce altii intentioneaza sa ramana in greva pana vineri cand, spun ei, va veni ministrul Ovidiu Musetescu.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii