MENIU CAUTĂ
13 Apr. 2018 08:57

Eugen Teodorovici spune că statul vrea să creeze concurență în zona de pensii. „Omul să poată să aleagă”

Distribuie

Statul vrea să creeze concurență în zona de pensii. Asta a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, joi seara, pe 12 aprilie, la Digi 24. Mai mult, acesta a precizat că vrea „să ofere randamente mai bune decât o face zona privată„, astfel încât oamenii să poate alege între Pilonul I de pensii, cel de stat, si Pilonul II.

Acesta a argumentat că este „normal” ca oamenii să poată „opta în piață pentru cât mai multe variante”, adaugând că dorim să „creăm concurență în zona de pensii, noi ca stat”, astfel încât „omul să poată să aleagă”.

Teodorovici a vorbit despre un proces „total transparent” în care statul să dea toate „informațiile, cât a acumulat” un om și „să oferim randamente poate mai bune decât o face zona privată”.

„Provocând la concurență în final va avea de câștigat contribuabilul”, a pledat ministrul Finanțelor.

Chestionat dacă se are în vedere transformarea Pilonului I de pensii în fond de investiții, ministrul a negat.

Contribuția la pilonul II de pensii a scăzut, deși guvernanții susțineau contrariul.

La începutul acestei luni, premierul Dăncilă anunța o nouă lege privind pensiile private. Teodorovici: ”Pilonul II va deveni opțional”.

Iar nu mai departe de ieri, Viorica Dăncilă a făcut un nou anunț despre Pilonul II de Pensii: ”Ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată”CITEȘTE ȘI… VIDEO/ Istoricul Mădălin Hodor, despre Brigada Antiemigrație: ,,Spionajul românesc era a doua Securitate. Efectele au fost dramatice” 

Citește mai multe despre Eugen Teodorovici, ministerul finantelor, pensii, pilonul II și premier pe Libertatea.

Comentarii