Mergi direct la conținut »
Stephen Hawking consideră că omenirea nu mai are mai mult de 1.000 de ani de trăit pe Pământ
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Stephen Hawking consideră că omenirea nu mai are mai mult de 1.000 de ani de trăit pe Pământ

Stephen Hawking consideră că omenirea nu mai are mai mult de 1.000 de ani de trăit pe Pământ

Stephen Hawking consideră că omenirea nu mai dispune de mai mult de 1.000 de ani pentru a trăi pe Pâmânt. Celebrul astrofizician britanic consideră că singurul lucru care ne poate salva de la dispariție este colonizarea altor planete și luni din sistemul solar, relatează The Telegraph.

„Trebuie să continuăm să călătorim în spațiu pentru viitorul omenirii”, a susținut Stephen Hawking. El a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe susținute de Oxford.

„Nu cred că vom supraviețui (ca specie) încă 1.000 de ani dacă nu vom scăpa de pe această planetă fragilă”. Totodată, celebrul astrofizician britanic a ținut să precizeze că vrea “să încurajeze interesul public privind spațiul”.

Citește și: Primul vehicul spaţial interstelar, construit cu ajutorul lui Stephen Hawking și Mark Zuckerberg

În ultima perioadă de timp, Stephen Hawking a devenit tot mai preocupat de soarta umanității. Recent, el a avertizat și cu privire la pericolul de a contacta eventuale civilizații extraterestre mai evoluate tehnologic sau de a dezvolta și perfecționa inteligența artificială (AI) care va fi „fie cel mai bun lucru, fie cea mai mare catastrofă care s-a întâmplat vreodată omenirii”.

Close
Închide
  Close