Cuprins:
Ce riscuri există dacă ștergi contul de WhatsApp?
În cazul în care dorești să ștergi contul personal din aplicația de WhatsApp trebuie să știi de la bun început că acesta este un proces ireversibil.
Practic, odată ce ai șters contul, nu vei mai putea anula procesul nici dacă îl ștergi din greșeală, fie că folosești un telefon cu Android, un iPhone, un Windows Phone sau orice alt dispozitiv mobil.
Odată cu contul se va șterge și backup-ul realizat la datele din WhatsApp. Dacă la un moment dat te vei hotărî să creezi un cont nou de WhatsApp pe același număr de telefon, datele vechi nu vor mai fi disponibile. Istoricul mesajelor text sau audio și fișierele vechi nu vor mai putea fi recuperate.
De aceea, îți recomandăm ca, în cazul în care nu mai vrei să folosești WhatsApp, să dezinstalezi aplicația, nu să ștergi și contul personal. Dar, și în acest caz, pentru a nu pierde toate informațiile stocate în WhatsApp, va trebui să faci back-up înainte de a elimina aplicația din smartphone-ul tău.
- Citește și: Cum îți ascunzi poza de profil pe WhatsApp pentru toată lista de contacte sau doar o anumită persoană
Cum se șterge contul de WhatsApp?
Acum că știi tot ceea ce implică procesul de ștergere a contului personal de WhatsApp îți vom spune ce trebuie să faci concret.
Astfel, pentru a șterge contul de WhatsApp va trebui să parcurgi următorii pași:
- Deschide aplicația WhatsApp de pe telefonul tău mobil.
- Atinge pictograma Mai multe opțiuni.
- Apasă Setări/Settings.
- Selectează Cont/Account.
- Alege opțiunea Ștergere cont/Delete My Account.
- Introdu numărul tău de telefon și selectează Ștergere cont/Delete My Account.
- Apoi, selectează din meniu motivul pentru care dorești să ștergi contul.
- Selectează din nou Ștergere cont.
Despre WhatsApp
În anul 2014, cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, este compania care a semnat un acord pentru a Compania „WhatsApp Inc” a fost fondată în anul 2009, de către Brian Acton și Jan Koum. Cei doi au fost angajați ai „Yahoo”. Aplicația WhatsApp 2.0 a fost concepută ca o aplicație privată de mesagerie, un mod simplu și de încredere pentru a comunica cu prietenii și familia.
În anul 2009, Acton și-a convins cinci alți foști colegi să investească aproximativ 250.000 de dolari într-un fond de investiții, iar mai târziu, drept răsplată, aceștia au primit statutul de cofondatori și acțiuni. După mai multe luni de studiu, aplicația a fost lansată la final de noiembrie 2009, exclusiv pentru Iphone. Ulterior, Chris Peiffer realiza versiunea pentru BlackBerry, care a apărut două luni mai târziu.
În anul 2013, fondatorii aplicației spuneau că există 400 de milioane de utilizatori care folosesc serviciile, iar din 2014 s-a atins pragul de 500 de milioane de utilizatori activi lunari, peste 700 de milioane de fotografii și 100 de milioane de videoclipuri trimise zilnic. Întreg sistem al aplicației opera mai mult de 10 miliarde de mesaje pe zi. În februarie 2014, aplicația WhatsApp a fost achiziționată de Facebook Inc pentru aproximativ 19 miliarde de dolari.