Mergi direct la conținut »
Steve Bannon, șeful de campanie a lui Trump, va lucra cu Viktor Orban în campania pentru europarlamentare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Steve Bannon, șeful de campanie a lui Trump, va lucra cu Viktor Orban în campania pentru europarlamentare

Steve Bannon, șeful de campanie a lui Trump, va lucra cu Viktor Orban în campania pentru europarlamentare

Steve Bannon, considerat de mulți unul dintre artizanii victoriei surprinzătoare a lui Donald Trump în 2016, a anunțat că va lucra cu premierul ungar Viktor Orban în perioada de până la alegerile care vor avea loc anul viitor în Parlamentul European, scrie Reuters.

Bannon, fost preşedinte al site-ului de dreapta Breitbart.com a înfiinţat o mişcare care susţine alegerea unor politicieni de dreapta naţionalişti şi populişti în Parlamentul European în urma scrutinului comunitar din mai 2019.

Fostul strateg al lui Trump a declarat că a vizitat deja Budapesta de câteva ori şi că s-a întâlnit cu Orban şi cu colaborătorii săi. Totuși, un purtător de cuvânt al guvernului ungar nu a confirmat informația privind colaborarea dintre cei doi.

Orban a salutat ideea grupului lui Bannon, numit „The Movement” (Mişcarea), afirmând că era şi timpul ca cineva din SUA să vină în Europa şi să răspândească gândirea conservatoare în loc de valorile liberale.

„Dacă aş putea, aş stabili sediul Mişcării la Budapesta. Îmi place atât de mult aici. Dar, evident, nu este practic. Vom petrece mult timp în Ungaria până la ziua alegerilor”, a declarat Bannon într-un interviu acordat vineri seara.

Bannon a mai spus că alegerile UE de anul viitor vor aduce o ciocnire între forţe conduse de membrii-cheie ai UE, precum Germania şi Franţa, care vor mai multă integrare, şi naţiuni eurosceptice ca Ungaria, care doresc o alianţă a unor state membre puternice, scrie Agerpres.


Citește și: Un fost director Metrorex rupe tăcerea: Toate sistemele de ventilaţie de la metrou trebuiau înlocuite după 1990


 

Close
Închide
  Close