MENIU CAUTĂ
25 Aug. 2011 03:57

Steve Jobs a demisionat de la conducerea Apple

Distribuie

"Am spus întotdeauna că, dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru", a declarat patronul consorţiului într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple".

Acesta a adăugat: „Din nefericire, această zi a venit. Demisionez deci din funcţia de director general al Apple”. Tim Cook este angajat de 13 ani la Apple şi este numărul doi în ierarhia companiei.

Jobs (foto), în vârstă de 56 de ani, se afla în concediu medical din ianuarie, pentru o durată nedeterminată. Cu doi ani în urmă a suferit o grefă de ficat, iar în 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas.

Cine e Steve Jobs?

Născut în februarie 1955, Steven Paul Jobs este co-fondatorul Apple Computer.  Împreună cu Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârşitul anilor ’70. Cei doi au pus astfel în 1976 bazele „Apple”, plecând cu 1.300 de dolari. Pentru a  „ridica” Apple, cei doi Steve şi-au vândut cele mai de preţ obiecte. Jobs şi-a vândut mini autobuzul Volkswagen, iar Wozniac şi-a vândut calculatorul Hewlett Packard.

La începutul anilor ’80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfeţele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.

În 1984, Steve a lansat primul Mac. Era primul computer personal, cu o interfaţă grafică. În anul 1985, Steve a fost dat afara de la Apple şi şi-a deschis o nouă companie numita „NeXT”. Achiziţia lui „NeXT” din anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la companie pe care o fondase.

Ultima dintre cele mai notabile realizări a lui Steve Jobs este lansarea în ianuarie 2010 a controversatului iPod, una din cele mai scumpe şi mai dorite playere media de pe piaţă. Produsul a întrecut toate aşteptările, ajungând la 15 milioane de exemplare vândute anul trecut.

Americanul are o avere evaluată anul acesta la 8,3 miliarde de dolari.
Sursă: Mediafax

Citește mai multe despre Steve Jobs pe Libertatea.

Comentarii