Mergi direct la conținut »
Strabag va construi Pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei. Când va fi gata și cât costă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Strabag va construi Pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei. Când va fi gata și cât costă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat sâmbătă, 11 august, prin intermediul unui comunicat, că firma Strabag va construi Pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei, fiind vorba de un pasaj suprateran.

Vă reamintim că CNAIR a blocat inutil, timp de șapte luni, licitația pentru pasajul de la Mogoșoaia de pe Centura Capitalei. Licitația pentru pasajul de pe Centura de Nord a Capitalei, pe care autoritățile l-au tot promis în vederea unui trafic mai bun în zonă, a fost demarată în iunie 2017, dar a fost contestată imediat.

Era vorba despre un criteriu de evaluare, care oferă puncte acum – ofertei din prezent – pentru constructorul care „promite” că peste zece ani stratul de uzură al asfaltului va fi unul bun, Consiliul pentru Soluționarea Contestațiilor admițând contestația, considerând „eronată” utilizarea unui astfel de criteriu.

Iată comunicatul CNAIR, referitor la câștigătorul din 2018:

„Vineri, 10.08.2018, a fost finalizat procesul de evaluare pentru ofertele depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și execuție Pasaj Mogoșoaia pe centura București peste DN1A”, fiind transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii către toți ofertanții.

Ofertantul desemnat câștigător este SC STRABAG S.R.L., cu preţul de 32.259.665,70 Lei fără TVA.

Semnarea contractului de achiziție public va fi posibiliă după soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Durata contractului cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrarilor și o perioadă de garanție de 120 de luni.

Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a „Pasajului Mogoșoaia  de pe Centura Bucuresti peste DN 1A” între km 66+540 – km 67+340  care  include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810) și rampa de coborâre (km 66+920 – km 67+150), pasajul superior peste DN 1A, precum și breteaua de acces 7 (km 66+870 – km 67+340) și breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280)”.


Citește și: ANCHETĂ/ Impozitul de 2% pe venit pentru susținerea unităților de cult, între afacere și șantaj


 

Close
Închide
  Close