Măsurătoarea făcută de salvamontiști în apropierea stațiunii Stâna de Vale, la o altitudine de 1.370 de metri, a indicat o înălțime a stratului de zăpadă de 183 de centimetri.

Nămeții s-au așternut în cinci straturi, primele două fiind bine tasate. Cel superior se deplasează, însă, sub presiune, și există riscul formării unor avalanșe.

„Colegii mei au sondat aleatoriu stratul de zăpadă în locaţii din apropierea staţiunii Stâna de Vale. În zona testului, înclinaţia pantei era de 28 de grade, iar grosimea stratului de zăpadă de 183 de centimetri”, a declarat şeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, pentru Ebihoreanul.

De asemenea, salvamontiştii au făcut măsurători şi lângă baza Salvamont de la Vârtop, unde stratul de zăpadă are o înălţime de 150 centimetri.

„Avem cu mult mai multă zăpadă decât în alţi ani. Eu personal nu-mi amintesc să mai fi avut aşa multă zăpadă în ultimii 10-15 ani”, a mai spus Pinter.

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol, valabil în peste jumătate din țară! Vezi harta zonelor vizate de avertizare.

sursă foto: ebihoreanul


Citește și EXCLUSIV / Cum a ajuns belgianul Thierry Van Cleemput antrenorul Simonei Halep. Australianul Darren Cahill l-a vrut pe Sven Groeneveld


 

 

Urmărește-ne pe Google News