Mergi direct la conținut »
Ce fac studenții din Cluj ca să ia note mari la examene. Se întâmplă în fiecare săptămână
Ştiri Libertatea > Ştiri > Ce fac studenții din Cluj ca să ia note mari la examene. Se întâmplă în fiecare săptămână

Ce fac studenții din Cluj ca să ia note mari la examene. Se întâmplă în fiecare săptămână

Norka, o maidaneză dresată și manierată, are zile grele în această perioadă! Cățelușa trebuie să se întâlnească săptămânal cu studenții din Cluj-Napoca și să stea la scărpinat și mângâiat, pentru a-i ajuta să se relaxeze.

De Magda Dragu,

caine sesiune studenti (1)

Întâlnirile cățelușei au loc săptămânal, până pe 20 februarie, adică atât cât durează și sesiunea studenților clujeni. De altfel, scopul Asociația Dog Assist, care a inițiat acest proiect la Universitatea Babeș-Bolyai este de a reduce stresul și anxietatea tinerilor, pentru ca aceștia să ia note cât mai bune.

caine sesiune studenti (4)

Conceptul a fost implementat cu succes până acum în universități din țări precum Anglia, Statele Unite ale Americii sau Canada, iar la Cluj-Napoca a ajuns în urmă cu doi ani.

O parte vor fi activitățile cu care am și început programul acum doi ani, dar vor fi și activități noi. Ideea de bază e ca ei să reușească să se relexeze ca să aibă o performanță bună la învățăt. La activități vor fi câte doi sau trei câini și va fi și o sesiune specială, la care vor participa câinii pe care îi avem în formare, după modelul „puppy room” – puiuți în perioadă de pre-dresaj și dresaj„, au explicat organizatorii.

caine sesiune studenti (2)

 

Close
Închide
  Close