Studiul făcut de cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck (Marea Britanie) a fost făcut pe 1.000 de adulți sănătoși. Oamenii au fost întrebați care sunt mâncărurile și băuturile lor preferate. Ei au mai răspuns unei serii de întrebări legate de personalitate pentru ca cercetătorii să descopere urme de sadism, narcisism și boli psihice, scrie The Independent.
Cea mai mare asociere între mâncare și problemele comportamentale sau psihice a fost descoperită la persoanele care preferă aromele amare (țelină și ridichii) și băuturi asemănătoare, precum cafeaua neagră.
Nu este prima dată când au fost descoperite asemănări între gusturi și personalitate. În urmă cu ceva timp, un alt studiu arăta că mâncarea bună poate face omul mai binedispus, în timp ce mâncarea amară poate provoca un comportament mai agresiv.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/2/26/a71bf0038fd4cb0bbb4d0a3532c83ae2.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/f476654d96f593002e286cd28c53411b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/7cec5c8b7e136e8bb9ec55ff78b12b0b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/1f6a7ab61415da76d61c49b351634a7e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/391b5f33695f236496a55b77490df4f7.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/6/08/c6cfd95eb4f3d84168360108d3c07065.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/04/7c33aee2f9d5e41ca7d34f53068bc778.jpg)