MENIU CAUTĂ

Studiu alarmant! Legătura dintre cafeaua neagră și problemele psihice

Distribuie

Dacă îți place să bei cafeaua neagră ai putea să fii cineva care preferă aromele puternice, are grijă de sănătatea proprie sau să fii un psihopat. Aceasta e concluzia unui studiu publicat recent în jurnalul Appetite.

Studiul făcut de cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck (Marea Britanie) a fost făcut pe 1.000 de adulți sănătoși. Oamenii au fost întrebați care sunt mâncărurile și băuturile lor preferate. Ei au mai răspuns unei serii de întrebări legate de personalitate pentru ca cercetătorii să descopere urme de sadism, narcisism și boli psihice, scrie The Independent.

Cea mai mare asociere între mâncare și problemele comportamentale sau psihice a fost descoperită la persoanele care preferă aromele amare (țelină și ridichii) și băuturi asemănătoare, precum cafeaua neagră.

Nu este prima dată când au fost descoperite asemănări între gusturi și personalitate. În urmă cu ceva timp, un alt studiu arăta că mâncarea bună poate face omul mai binedispus, în timp ce mâncarea amară poate provoca un comportament mai agresiv.


CITEȘTE ȘI: FOTO | Povestea impresionantă a tinerei care a fost aruncată la tomberon în ziua în care s-a născut. Ce s-a întâmplat cu ea după 21 de ani


 

Citește mai multe despre Cafea pe Libertatea.

Comentarii