De Petre Dobrescu,

Cercetătorii de la UCL Ear Institute au ajuns la concluzia că omul are capacitatea de a recunoaște o melodie cunoscută într-un timp foarte scurt, undeva între 100 și 300 de milisecunde, a notat Independent.

Adică, exact timpul „pierdut” pentru a clipi. Practic, omul e capabil să recunoască un cântec cunocut cât ai clipi, la propriu!

Cinci bărbați și cinci femei au fost solicitați să aleagă melodii cunoscute și să le asocieze cu alte pasaje muzicale similare.

Terapia cu muzică îi ajută pe cei cu pierderi de memorie

Activitatea creierului celor zece oameni care au participat la acest studiu a fost urmărită atent și s-a stabilit că omul are puterea de a recunoaște o melodie cunoscută într-o perioadă de timp între 100 și 300 de milisecunde. Adică, exact cât ai clipi.

Cercetătorii speră ca descoperirea lor să ajute în dezvoltarea tratamentelor pe bază de muzică, folosite în tratarea unor afecțiuni, cum ar fi demența.

„Rezultatele noastre arată că oamenii recunosc muzica favorită foarte rapid”, a spus Maria Chait, unul dintre cercetătorii care au participat la acest studiu.

„Înțelegerea modului în care creierul recunoaște melodiile familiare este utilă pentru diverse intervenții terapeutice bazate pe muzică”, a adăugat Chait.

Prin astfel de terapii, bazate pe muzică, pot fi ajutați pacienți cu demență, cu pierderi de memorie sau care suferă de depresii.


Citeşte şi:

Plânsul, cea mai ușoară dietă de slăbit. Care este singura condiție, pentru ca metoda să devină eficientă

Studiu | Oamenii cu activitate cerebrală intensă ar trăi mai puțin. Activitățile relaxante care ne-ar prelungi viața

Vindecarea prin empatie. Lipi Roy, medic și scriitoare, sfaturi pentru a înțelege și a ajuta cu adevărat bolnavii. ”Trebuie să-ți asculți pacienții, ei sunt cei mai buni profesori”

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu