Mergi direct la conținut »
VIDEO | SUA oferă 5 milioane doari pentru oricine are informații despre acest bărbat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | SUA oferă 5 milioane doari pentru oricine are informații despre acest bărbat

VIDEO | SUA oferă 5 milioane doari pentru oricine are informații despre acest bărbat

SUA oferă 5 milioane doari pentru oricine are informații despre acest bărbat. Departamentul de stat al SUA a oferit, joi, 5 milioane de dolari pentru oricine va ajuta la loclaizarea unui lider al talibanilor pakistanezi implicat în tentativa de atentat cu mașină capcană din Times Square, cunoscuta piață din New York.

Potrivit Agerpres, Washingtonul oferă ”recompense pentru informaţii care vor duce la reperarea sau localizarea a trei lideri-cheie asociaţi cu organizaţia teroristă Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) şi grupărilor sale afiliate”, scrie într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Diplomația din SUA oferă astfel cele 5 milioane de dolari pentru orcine care are informații cu privire la Maulana Fazullah, șef al TTP, mișcarea talibană pakistaneză.


CITEȘTE ȘI: 2017, anul alungării ISIS din Siria şi Irak. Organizația teroristă şi-a pierdut teritoriile, dar supraviețuiește online


Americanii mai oferă alte trei milioane de dolari pentru informații cu privire la fiecare dintre liderii celor două grupări asociate TTP: Abdul Wali, de la organizația Jamaat-ul-Ahrar și Mangal Bagh, de la Laskar-e-Islam.

Diplomația Statelor Unite arată că TTP este o organizație terorsită în strânsă legătură cu Al-Qaida”, iar cei trei bărbați prezintă o amenințare la adresa securității Statelor Unite.

Potrivit oficialilor, TTP a furnizat explozivi lui Faisal Shahzad, care a eșuat în tentativa lui de atac cu mașină-capcană în Times Square, în 2010.

Gruparea a revendicat masacararea a peste 150 de oameni în 2014, într-o școală din orașul Peshawar, din Pakistan.

Cea mai mare pedeapsă în dosarul colectiv nu au primit-o patronii, nici Piedone. Cine a luat 12 ani și 8 luni de închisoare
Recomandări

Cea mai mare pedeapsă în dosarul colectiv nu au primit-o patronii, nici Piedone. Cine a luat 12 ani și 8 luni de închisoare

TTP este și deasemenea responsabilă de atacul împotriva Malalei Yousafzai, din 2012, care a devenit, de atunci, simbolul luptei pentru acces la educație al tinerelor fete.

Într-un alt comunicat difuzat joi, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii doi membri ai grupării extremiste shebab din Kenya pe lista sa neagră a ”terorșitlor”: Ahmed Iman Ali și Abdifatah Abubakar Abdi


Conducerea PSD validează candidaturile pentru Congresul Extraordinar de sâmbătă. Se va confrunta Ecaterina Andronescu cu Viorica Dăncilă?

Rise Project: Liviu Dragnea, anchetat în Brazilia pentru spălare de bani

Ion Caramitru împlinește 76 de ani. Actorul a cerut să fie sărbătorit discret

FOTO: CAPTURĂ YOUTUBE

Close
Închide
  Close