MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2016 23:30

Suferă de cancer și epilepsie la nouă ani. ”Mami, pentru tine am să trăiesc!”

Distribuie

Nimeni nu merită o asemenea soartă... Cu atât mai puțin o mamă care a rămas văduvă înainte de a da naștere unicul ei copil, înainte ca sufletul ei pereche să-și poată țină în brațe fiul pe care și-l dorise mai mult ca orice pe lume. Povestea Elenei și a copilului ei este extrem de tristă, însă tânăra mămică merită tot respectul și admirația pentru tot ce face pentru fiul ei. La nouă ani, Andrei suferă de cancer și epilepsie.

O mamă singură din București luptă ca o leoaică pentru a-și salva puiul. Nu are încontro pentru că este doar ea și el… iar el, din nefericire, la doar 9 anișori, suferă de două boli grave. Pe vremea când avea puțin peste 20 de ani, Elena l-a întâlnit pe Mădălin Ștefan. A știut de la bun început că este sufletul ei pereche. Se iubeau și erau foarte fericiți. Au mai trecut vreo trei ani și Elena a aflat că este însărcinată.

Vestea a fost primită ca o binecuvântare pentru tânăra familie care își dorea mai mult ca orice pe lume un moștenitor. Pe când Elena intrase în luna a patra și aflaseră deja că vor avea un băiețel, s-a întâmplat o mare nenorocire. Soțul ei a suferit un atac cerebral și la scurt timp s-a stins din viață, cu câteva zile înainte să se căsătorească. O durere imensă i-a acoperit atunci sufletul Elenei și a început să se diminueze abia după ce femeia i-a dat naștere micuțului Mădălin Andrei.

De atunci totul a început să se învărtă doar în jurul acelui suflețel mic. Copilul îi alina orice suferință și îi dădea puterea necesară pentru a merge mai departe. Timp de doi ani și jumătate totul a fost perfect. Elena își creștea fiul cum știa mai bine, oferindu-i dragoste pură și necondiționată. Într-o zi însă, pe când se pregăteau de culcare, Andrei a intrat, din senin, în convulsii.

'A stat în comă 40 de minute, timp în care am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare. A două zi aveam să aflu că puiuțul meu suferă de epilepsie, iar cu o seară înainte făcuse prima lui criză epileptică', povestește femeia în vârstă de 39 de ani. Era a doua mare lovitură pe care Elena a primea de la viață. Însă nu s-a lăsat doborâtă, ci a continuat să lupte pentru fiul ei.

Cu un tratament adecvat, boala lui Mădălin Andrei a fost ținută foarte bine în frâu. Copilul a mai  avut crize epileptice doar în momentele în care făcea febră mare, peste 40. S-a întâmplat însă foarte rar, lucru care nu a putut decât să o bucure pe mămica lui. Zilele treceau armonios și păreau că viața lor se îndreaptă spre un viitor liniștit și fără prea multe probleme. Dar nu a fost deloc așa.

Medicii i-au spus că fiul ei suferă de cancer și epilepsie

În luna ianuarie a acestui an, Andrei a început să se plângă de dureri de picioare. O zi, două, trei… însă din ce în ce mai rău. Erau zile în care refuza să mai meargă din cauza durerilor. Panicată, Elena a decis să-i facă niște analize și la doar câteva ore de la recoltarea acestora, medicul de familie a anunțat-o că trebuie să meargă de urgență la spital pentru câteva investigații în plus.

S-au plimbat prin vreo trei spitale până au ajuns la Fundeni. Iar aici, femeia avea să primească încă o lovitură. 'Când mi-au spus medicul că Andrei are una din cele mai rare forme de cancer întâlnite la copii – Leucemie Meloidă Cronică – am crezut că este o glumă proastă. Mă tot întrebam și o fac și acum: cu ce am greșit eu sau copilul meu pentru a fi pedepsiți așa. Și nu reușesc să găsesc un răspuns', spune femeia plângând.

Copilul va fi nevoit să ia tratament citostatic toată viața, asta dacă stare nu i se agravează și va avea nevoie de transplant. Le este foarte greu, iar mămica lui nu știe cum să mai drămuiască bănuții pentru a trăi de la o lună la alta. Femeia este asistent personal pentru fiul ei, 'slujbă' plătită cu 1.000 de lei pe lună. Un alt job nu-și poate lua pentru că Andrei are nevoie de îngrijire permanentă.

Trimite ACUM un SMS la 8828 cu textul Mădălin Andrei și donează 2 EURO (Banii se rețin o singură dată)

suferă de cancer și epilepsie

Pentru că o vede tristă și îngăndurată din cauza problemelor și a bolii lui, micuțul își încurajează mămica ori de câte ori are ocazia. 'Mami, dacă eu te iubesc o să fie totul bine. Pentru tine am să lupt și tot pentru tine am să trăiesc', îi spune puștiul de 9 ani mamei sale. Cine dorește să-l ajute pe micuțul Andrei, o poate face donând 2 euro printr-un SMS la 8828, cu textul Mădălin Andrei'.

 

 

Comentarii