De Alexandru Ionescu,

La o primă vedere, cartela seamănă mai degrabă cu un banal card pentru cumpărături sau pentru produse farmaceutice, însă cu ajutorul ei, în numai 10 secunde, ne-am putut da seama cât de stresaţi sunt câţiva români aleşi de noi pentru test.

Mai precis, prin cristalul termosensibil aflat pe card am măsurat temperatura de la nivelul degetelor de la mâini, strâns legată de tensiune sau de nivelul de încordare din acele momente.

În funcţie de cât de stresată este o persoană, cristalul se colorează în patru nuanţe: albastru – relaxat, verde – calm, roşu – tensionat şi negru – stresat. Cardul a ajuns în mâinile a sute de români în ultima perioadă, fiind dat cadou de diverse firme, care-şi fac astfel reclamă pe spatele acestui cartonaş.

Gheorghe Grigore, 54 de ani, paznic: STRESAT

“Nu mă surprinde ce mi-a arătat cardul. Chiar acum m-am certat cu şeful meu, care s-a supărat că am lăsat pe cineva să parcheze unde nu avea voie. Oricum sunt stresat, pentru că am un venit de 3920-128293-stres2.jpg450 de lei din care dau pe chirie 100 de euro. Sunt neliniştit că ajung pe drumuri. Nevastă-mea nu munceşte şi trebuie să mă descurc pentru amândoi. Cum să nu fiu stresat? Din vară, proprietarul ne-a zis că ne dă afară, să găsim altă locuinţă”, explică bărbatul.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Silviu Prigoană, 45 de ani, deputat: CALM – RELAXAT

“De ce să nu fiu relaxat şi calm? Am o familie frumoasă, copiii mei sunt sănătoşi, slavă Domnului. Cea mai importantă e sănătatea, domnule, nu banul. Motive să fiu stresat deocamdată nu sunt, poate mai încolo, când mă voi «bate » pentru vreo iniţiativă legislativă în interesul oamenilor”, ne-a explicat Prigoană.

3920-128295-stres3.jpgMihai Nicolae, 46 de ani, afacerist: TENSIONAT – STRESAT

“Chiar acum am avut o întâlnire de afaceri care m-a făcut să fiu puţin tensionat. Sunt vremuri tulburi, nu pot nega asta, mai ales că anul acesta România va fi afectată cu adevărat de criză. Sunt stresat pentru că trebuie să fac faţă tuturor provocărilor din această perioadă”, ne-a spus omul de afaceri Mihai Nicolae.

3920-128296-stres4.jpgCe spune doctorul: «Afecţiunile cardiace se pot agrava»

“Stresul psihologic reprezintă sindromul de adaptare cu care răspundem solicitărilor şi problemelor. În situaţii stresante, ni se accelerează ritmul cardiac şi respiraţia, devenim mai agitaţi. Pe termen scurt, poate duce la depresii, insomnii, alergii, alcoolism sau anxietate. Pe termen lung, stresul declanşează hipertensiunea sau agravează afecţiunile cardiace”, ne-a spus dr. Gabriel Dinu (foto), psiholog A&C Consiliere psihologică şi Psihoterapie.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută