Mergi direct la conținut »
Suplimentarea cu 25.000 a numărului de vouchere pentru biciclete a fost respinsă în ședința CGMB
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Suplimentarea cu 25.000 a numărului de vouchere pentru biciclete a fost respinsă în ședința CGMB

Suplimentarea cu 25.000 a numărului de vouchere pentru biciclete a fost respinsă în ședința CGMB

Primăria Capitalei nu va suplimenta numărul de vouchere pentru biciclete. Consilierii municipali au respins, miercuri, proiectul care prevedea introducerea altor 25.000 de vouchere, pe lângă cele 5.000 care au fost deja acordate. A lipsit doar un vot pentru adoptarea proiectului.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 13.20 Consilierii generali ai Capitalei au respins, în şedinţa de miercuri, proiectul care prevede suplimentarea cu un număr maxim de 25.000 a voucherelor în cadrul proiectului ”Biciclişti în Bucureşti”, în condițiile în care propunerea a întrunit doar 26 de voturi, insuficiente faţă de necesarul de 27 de voturi.

Primarul Capitalei a vorbit în ședință despre necesitatea acordării acestor vouchere, pentru achiziția de biciclete, Gabriela Firea arătând că au fost foarte mulți doritori care vor să își achiziționeze o bicicletă.

”Am auzit și comentarii că nu avem piste. M-am întâlnit cu asociații și fundații care sprijină mersul pe bicicletă, și cu totii au spus că până nu se creează o masă critică și un număr suficient de mare de bucureșteni care să folosească bicicleta nu doar ca agrement, ci și ca mijloc de transport, atenția autorităților nu va fi suficient de mare.

”Nu renunțăm și nu încetinim procesul prin care dorim ca în București să fie cât mai multe piste de bicicliști. Vrem să stimulăm mersul pe bicicletă. Mâine vom semna acordurile cu toate magazinele din București. Din acest week-end, pe baza voucher-ului, primii 5.000 de bucureștini au fost anunțați și vor primi vouche-ul, iar pentru restul de 25.00 să votăm upgradarea acestui proiect”, a mai spus Firea.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

Reprezentanții USR a replicat că banii pentru vouchere ar fi cheltuiţi fără nicio eficienţă, în condiţiile în care nu există suficiente piste pentru biciclete în Capitală, iar Ciprian Ciucu (PNL) a arătat că ar fi „profund imoral” să fie luaţi bani de la unii cetăţeni pentru a fi daţi altora în vederea achiziţionării de biciclete.


Inițiativa figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de miercuri, 30 august.

„Suma aferentă tuturor voucherelor care se vor putea distribui în anul 2017 se va suporta din bugetul Municipiului București pe anul 2017 — bugetul Primăriei Municipiului București, restul voucherelor rămase de distribuit urmând a fi finanțate din bugetul Municipiului București pe anul 2018”, se arată în hotărârea care se va afla pe ordinea de zi a ședinței CGMB.

Proiectul „Bicicliști în București” a fost lansat de Primăria Municipiului București (PMB), în această vară, și își propune să încurajeze mersul pe bicicletă și utilizarea mijloacelor de transport nepoluante.

Primele vouchere au fost acordate deja, fiind publicată și lista cu cei 5.000 de beneficiari ai voucherelor pentru biciclete. Iată când și cum vor fi livrate, dar și ce se întâmplă cu solicitanții care nu se regăsesc pe listă.


CITEȘTE ȘI… Au existat doi ani de noapte continuă, pe Pământ. Cercetătorii au găsit explicația fenomenului


 

Close
Închide
  Close