Mergi direct la conținut »
Surpriză: Google permite dezvoltatorilor de aplicații să îți scaneze contul de Gmail
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Surpriză: Google permite dezvoltatorilor de aplicații să îți scaneze contul de Gmail

Surpriză: Google permite dezvoltatorilor de aplicații să îți scaneze contul de Gmail

Google permite dezvoltatorilor de aplicații să îți scaneze contul de Gmail și să citească email-urile utilizatorilor, scrie Economic Times, care citează o investigație a Wall Street Journal.

De Daniel Ionașcu,

Google lasă sute de companii să acceseze email-urile utilizatorilor care s-au abonat la servicii de comparare a prețurilor sau planificare a călătoriilor cu avionul, potrivit sursei citate.

Revelația vine în contextul în care autoritățile din întreaga lume presează pentru protecția datelor personale ale oamenilor, după ce Facebook a recunoscut că informațiile a 87 de milioane de oameni au fost accesate de către firma de marketing politic Cambridge Analytica, iar aceasta le-a folosit în referendumul pentru Brexit și alegerile din SUA, în favoarea lui Donald Trump.

Gmail are 1,4 miliarde de utilizatori

Problema este că Gmail este cel mai popular serviciu de email de pe planetă, cu 1,4 miliarde de utilizatori.

Mai mult, Google face prea puține pentru a vedea cum sunt utilizate datele oamenilor de către companiile care accesează informațiile, iar anumiți angajați ai acestora citesc email-urile.

Potrivit Google, utilizatorii își dau acordul pentru aceste practici.

Amenzi de până la 4% din cifra de afaceri

În anul 2017 Google a anunțat că supercomputerele sale vor înceta să mai scaneze emailurile utilizatorilor pentru a personaliza reclamele afișate. Însă nu s-a întâmplat același lucru și cu dezvoltatorii de software.

Începând cu data de 25 mai se aplică în Uniunea Europeană un nou regulament privind protecția vieții private. Companiile care îl încalcă sunt pasibile de amenzi de până la 4% din cifra de afaceri.

Close
Închide
  Close