MENIU CAUTĂ

Surpriză la rezultatele finale la Bacalaureat 2018. Nota unui elev a crescut de la 2,50 la 9,50 după contestații

Distribuie

Surpriză la rezultatele finale la Bacalaureat 2018. Nota unui elev a crescut de la 2,50 la 9,50 după contestații. Un elev din Constanța, absolvent al Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria", a promovat cu succes după soluţionarea contestaţiilor. Potrivit datelor publicate inițial, picase examenul de bacalaureat după ce obţinuse nota 2,50 la proba scrisă a examenului de Limba şi literatura română.

Robert P. Băsceanu, de la Colegiul Naţional de „Regina Maria”, din Constanţa, a fost declarat promovat cu media generală 9,56, după ce, în urma contestaţiei la proba scrisă de Limbă şi literatură română, a obţinut nota 9,5, faţă de 2,5 cu cât fusese notat iniţial şi astfel, din absolvent care inţial ratase examenul maturităţii, a devenit bacalaureat de succes.

Întrebată cum comentează răsturnarea de situaţie de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, Zoia Bucovală, a declarat pentru Agerpres că este vorba despre o simplă eroare materială şi despre o greşeală de corectare.

„Este vorba despre stilul mai puţin citeţ al profesorilor participanţi la corectare, şi nu despre o eroare în procesul de evaluare a lucrării. Oricum, în toamnă lucrările mai sunt verificate o dată, prin sondaj şi absolventul respectiv ar mai fi avut o şansă, chiar dacă nu ar fi formulat contestaţie acum, din proprie iniţiativă” – a afirmat inspectorul general Bucovală.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2018 au fost afișate pe 9 iunie. Rata de promovare a crescut, după soluționarea contestațiilor, cu două procente. Astfel, 69,7% dintre absolvenți au promovat examenul de Bacalaureat. Numărul mediilor de 10, după soluționarea contestațiilor, a crescut la 132. Înainte de contestații, erau 104 medii de 10, la nivel național.


Citeșe și

EXCLUSIV/ Borcea a vândut pentru Protecția Copilului mai mult gaz decât consumă un spital!

 

Citește mai multe despre Bacalaureat și surpriza pe Libertatea.

Comentarii