MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 17:20

Suspiciune de antrax în județul Botoșani. Trei oameni ar fi intrat în contact cu un animal mort

Distribuie

Este alertă de antrax în județul Botoșani, după ce un vițel de aproape 300 de kilograme a murit pe o pășune. Medicii veterinari cred că animalul a murit, cel mai probabil, din cauza bolii infecțioase.

Suspiciunea a apărut după ce autoritățile sanitar-veterinare au efectuat necropsia animalului, a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu, citat de Agerpres.

Autoritățile spun că, în cazul suspiciunii de antrax, au luat măsuri pentru a limita efectele bolii.

„Totodată, au fost puse sub observaţie, de către Direcţia de Sănătate Publică, toate cele trei persoane care au intrat în contact cu animalul mort”, a precizat Minodora Vasiliu.

Probele prelevate de la vițelul mort au fost trimise către laboratoarele specializate de la Bucureşti. Rezultatele urmează să fie făcute publice luni.

De asemenea, auoritățile sanitar-veterinar iau măsuri pentru a combate pesta porcină africană. Potrivit ANSVSA, pesta porcină africană (PPA) a fost depistată în 246 de localități din 13 județe, cu un număr de 998 de focare. În total au fost sacrificați 348.691 de porci afectați de boală.

Află de ce România nu a cerut bani europeni pentru a combate pesta porcină.


Citește și Comerțul atinge cote…mistice la pelerinajul de Sfânta Parascheva! La ofertă, unguent mânăstiresc, brâu cu psalmi și cruciulițe din aur medical!


 

Citește mai multe despre Botoșani pe Libertatea.

Comentarii