„America şi Trump nu pot face absolut nimic. Suntem pregătiţi să ne sacrificăm vieţile pentru liderul nostru Khamenei”, a spus un tânăr.

Oamenii au fluturat bannere cu mesaje anti-SUA şi portrete ale lui Donald Trump. Ei au mărşăluit în Piaţa Azadi, pentru a comemora revoluţia islamică din 1979, când a fost îndepărtat de la putere liderul sprijinit de SUA.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Președintele iranian: „Vor regreta limbajul amenințării”

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, le-a cerut iranienilor să ia parte la manifestaţii pentru a dovedi că republica islamică nu se teme de „ameninţările” americane. Totodată, el a afirmat că Donald Trump a arătat adevărata față a Americii.

Același îndemn l-a lansat și președintele Hassaan Rouhan. Totodată, el a afirmat că poporul Iranului „îi va face să regrete limbajul amenințării”.

„Poporului iranian trebuie să-i vorbești cu respect. Pe oricine folosește limbajul amenințării, poporul iranian îl va face să regrete aceasta”, a declarat Rohani, care a participat la protestul anti-Trump, organizat cu ocazia a 38 de ani de la revoluția islamică.

Tensiuni Washington-Teheran

De la învestirea lui Trump, pe 20 ianuarie, tonul a continuat să urce între Washington şi Teheran, care nu întreţin relaţii diplomatice din 1980, la câteva luni după Revoluţia Islamică din 1979 şi invadarea Ambasadei americane de către studenţi islamici.  În timpul campoaniei, dar și după ce și-a început mandatul, Trump a criticat acordul istoric în dosarul nuclear, încheiat în 2015 între Iran și marile puteri (SUA, Franța, Marea Britanie, China și Germania).

Totodată, administrația Trump a impus noi sancțiuni împotriva Teheranului, după ce acesta a efectuat un nou test cu rachetă. decizia a fost urmată imediat de riposta Guvernului iranian, care a anunţat măsuri de reciprocitate vizând ”indivizi şi întreprinderi americane”.  Această reciprocitate faţă de cetăţenii americani a fost deja aplicată după ordinul dat de Donald Trump, care a interzis intrarea în SUA a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, inclusiv Iranul.

Urmărește-ne pe Google News