Mergi direct la conținut »
Sute de mii de vizitatori la Noaptea Muzeelor 2017. Ieșenii au stat în ploaie ca să intre gratuit în Palatul Culturii | GALERIE FOTO Galerie foto
37imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sute de mii de vizitatori la Noaptea Muzeelor 2017. Ieșenii au stat în ploaie ca să intre gratuit în Palatul Culturii | GALERIE FOTO

Sute de mii de vizitatori la Noaptea Muzeelor 2017. Ieșenii au stat în ploaie ca să intre gratuit în Palatul Culturii | GALERIE FOTO

A fost noaptea albă pentru sute de mii de vizitatori la Noaptea Muzeelor 2017. În București, peste 18.000 de curioși au avut vizitat Cimitirul Bellu și mai mult de 13.000 au admirat expozițiile Muzeului Municipiului București. A fost aglomerație și muzeele din toată țara, unde oamenii au venit să vadă galerii de artă și proiecții impresionante de lasere. A devenit deja o tradiție în toată Europa ca sărbătoarea muzeelor să fie celebrată la sfârșit de mai.

Reprezentanţii Muzeului Municipiului Bucureşti au anunţat că obiectivele culturale care ţin de acesta au fost vizitate de aproximativ 13.000 de persoane, notează Mediafax. Deși a fost înnorat în noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenii n-au ratat ocazia de a vizita Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, pentru ca să vadă stelele prin telescoapele performante.

„Anul acesta, Muzeului Municipiului Bucureşti a organizat, în premieră, evenimente speciale la toate cele 9 instituţii culturale aflate în componenţa sa. Pe lânga expoziţii, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie şi muzică, statui vivante şi re-enactment istoric. Expoziţii inedite, precum „Maşinile lui Leonardo da Vinci”, „Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic”, „Scurta istorie a revanşei. Duel sau crimă?” (Palatul Sutu ), „Fraţii Minovici – Pionierat medical şi univers spiritual” (Muzeul Nicolae Minovici), „Obiecte preistorice din colecţia Severeanu” sau „Istoria circulaţiei monetare în Bucureşti şi în împrejurimi” (Muzeul George Severeanu) au adus o nouă perspectivă culturală şi au dezvăluit din secretele altor timpuri”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Noaptea Muzeelor a scos mii de oameni din casă pentru a vizita gratuit cele mai importante obiective culturale. N-a contat că au trebuit să aștepte cu orele bune la coadă. De exemplu, la Muzeul Antipa, sute de oameni au format o coadă impresionantă pentru a vedea exponatele.

Experiență lugură în Cimitirul Bellu pentru vizitatori la Noaptea Muzeelor 2017

Cimitirul Bellu a fost inclus de câțiva ani în circuitul Nopții Muzeelor, însă acum a bătut recordul de vizitatori. Peste 18.000 de oameni au călcat pragul cimitirului în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„E ceva inedit și ne bucurăm că e un tur ghidat al cimitirului Bellu. Au ocazia asta și cei mici, pot să guste puțin din istoria Bucureștiului”, a precizat un vizitator, pentru Digi24.

Nu mai puțin de 30 de monumente au fost prezentate vizitatorilor. În atsmofera sinistră, s-a jucat și o piesă de teatru pe scena amenajată în fața capelei.

Unii bucureșteni au așteptat chiar și cinci ore ca să vizieze Observatorul Astronomic. Deși a fost înnorat, curioșii au putut să vadă prin telescop planeta Jupiter.

„Le arătăm cum ar arăta cerul în această noapte”, a spus Adrian Șonca, muzeograf, pentru sursa citată.

La fel de aglomerat a fost și pe străzile mai multor orașe din țară, unde au avut loc proiecții 3D sau concerte în palate de cultură și castele renumite.

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”
Recomandări

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”

 

Legendă și mister pentru vizitatori la Noaptea Muzeelor 2017

Mii de turiști au călcat pragul Castelului Corvinilor. Povestea monumentului impunător, vechi de cinci secole, a fost spusă cu ajutorul animațiilor 3D, proiectate pe zidurile exterioare.

sursă foto: digi24.ro


Peste 2.000 de oameni au vizitat Castelul Bran, celebru în toată lumea datorită legendei contelui Dracula.

A fost aglomerație și la Muzeul Brukenthal din Sibiu, unde peste 19.000 de oaspeți au admirat expozițiile de artă la miezul nopții, notează Tribuna.

De-o adevărată călătorie în timp au avut parte mii de oameni care au participat la Noaptea Muzeelor 2017 în Alba Iulia. Războinicii daci și romani au pus în scenă lupte, în timp nimfele și gladiatorii i-au fascinat pe cei care au făcut noapte albă în Capitala Unirii, notează Ziarul Unirea.

Document oficial al Ministerului Sănătății. Ce înseamnă, de fapt, intrarea în Scenariul 4 al COVID-19. Ce cazuri se tratează acasă și cine ajunge la spital?
Recomandări

Document oficial al Ministerului Sănătății. Ce înseamnă, de fapt, intrarea în Scenariul 4 al COVID-19. Ce cazuri se tratează acasă și cine ajunge la spital?

 

Intrarea a fost gratuită și la cele patru muzee din Palatul Culturii de la Iași. Pentru că nu s-au tăiat bilete, mulți au stat și în ploaie, pentru că doar în seara de sâmbătă spre duminică nu s-au tăiat bilete. Curioși au fost mulți – aproape 500 de vizitatori pe oră. În total, peste 50.000 de oameni au făcut noapte albă la Iași pentru a vizita instituțiile de cultură, notează Ziarul de Iași.

Mii de timișoreni au profitat de Noaptea Muzeelor 2017 ca să facă rondul de noapte la Bastionul Theresia. Mulți au ascultat concerte la Muzeul de Artă și au „explorat” Egiptul antic la Muzeul Național al Banatului, notează opiniatimisoarei.ro.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Peste 3.000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene și-au deschis porţile în aceeaşi noapte.

sursă foto: Ziarul Unirea

Close
Închide
  Close