MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2017 14:34 , de Raluca Diaconu

#SalariileRomanilor. Protestul de la Timișoara împotriva noilor măsuri fiscale s-a încheiat. Sindicaliștii, la discuții cu prefectul | Foto&Video

Distribuie

Peste 400 de sindicaliști s-au adunat, vineri, în fața Prefecturii Timiș! Oamenii protestează față de noile decizii ale Guvernului, în special față de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

UPDATE 16:45: Reprezentanții BNS au mers  discute cu prefectul de Timișcăruia i-au prezentat revendicările lor. Acesta le-a promis  le va trimite la București. Protestul de la Timișoara s-a încheiat fără incidente.


La ora 14, în fața Palatului Administrativ din Timișoara, clădire care găzduiește Prefectura și Consiliul Județean Timiș, au venit membri ai Blocului Național Sindical și ai Sindicatului IT din Timișoara. Ei spun că salariile programatorilor vor scădea în urma acestor măsuri.

Protestatarii s-au ”înarmat” cu stegulețe și pancarte și fluieră încontinuu.

Trei sindicaliști s-au pus în față lor și bat fără oprire la tobe. ”Shift+Delete Legea fiscală”, ”ITC = Viitorul SITT”, ”NU experimentelor sociale pe români” sunt doar câteva dintre mesajele transmise de la Timișoara.

„Mesajul nostru pentru reprezenanții Guvernului: Suntem împotriva deciziei pe care ați adoptat-o miercuri prin care vreți să ne faceți bine cu forța. Numai în mintea voastră există binele, pentru că vreți să mascați minciuna salariilor din sectorul bugetar. Multe din aceste salarii vor avea de suferit. Vreți să mascați incapacitatea voastră de a colecta taxe”, a spus Dumitru Costin, președintele BNS România.

„Vom fi prima țară din Europa în care salariații vor fi cei care vor susține financiar sistemul de securitate socială. Statul, prin deciziile sale, se retrage de la finanțare, angajatorii vor rămâne cu o contribuție simbolică, restul va pica în cârca salariatului. Sun încălcări brutale ale normelor europene și internaționale. E nedrept ca o țară să își ducă sistemul de securitate sociale pe 5 milioane și jumătate de salariați. Când le-am spus că cifrele din legea salarizării sunt nerealiste și că nu se pot aplica, tăceau, iar tăcerea lor ascunde această mare minciună. Noi ne continuăm acțiunile de protest și săptămâna viitoare. Imediat ce vor publica în Monitorul Oficial această ordonanță, avem toate căile deschise pentru a ataca documentul la Curtea Constituțională”, a mai spus Dumitru Costin.


Previziunile Uraniei pentru perioada 11 -17 noiembrie 2017. O ipostază delicată: Beneficii în conjuncție în Scorpion

Citește mai multe despre #SalariileRomanilor și noul cod fiscal pe Libertatea.

Comentarii