MENIU CAUTĂ

Sute de zboruri, anulate pe aeroporturile din Germania din cauza grevei personalului de securitate. Peste 100.000 de pasageri sunt afectați

Distribuie

Peste 600 de zboruri au fost anulate, joi, în urma grevei personalului de securitate de la aeroporturile din Stuttgart, Duesseldorf și Koln-Bonn. Angajații, care protestează, sunt nemulțumiți și cer creșterea salariilor.

Greva personalului de securitate de la cele trei aeroporturi a afectat aproape 110.000 de pasageri, precum și traficul aerian de marfă. Protestul a dat peste cap și activitatea firmei de curierat DHL care are un centru important în Koln-Bonn.

În urma grevei au fost anulate 130 de zboruri la Koln-Bonn, 350 la Duesseldorf şi 125 la Stuttgart, iar numeroase alte zboruri au înregistrat întârzieri semnificative, relatează agenția DPA, citată de Mediafax.

O astfel de grevă a avut loc luni la aeroporturile din Berlin.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Sindicatului ver.di au precizat că greva a fost „provocată” de angajatori care au oferit o creştere de doar 2 la sută a salariilor în următorii doi ani.

Sindicaliștii vor ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoarea de 20 de euro pe oră, în anumite cazuri fiind vorba despre o creștere de până la 30 la sută.

Următoarea rundă de discuţii între sindicat şi angajatori se va desfăşura pe 23 ianuarie.

sursă foto: EPA


Citește și ȘOCANT: Asistentul care l-a dus pe Ekeng la spital: „Bag p*** în fața lui de negru, mă doare în p*** că a murit!”. Înregistrat de procurori


 

Citește mai multe despre aeroport și grevă pe Libertatea.

Comentarii