MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 19:21 , de Theodor Istrate

Tabere gratuite oferite elevilor afectați de inundații de către autoritățile din Vaslui

Distribuie

Tabere gratuite oferite elevilor afectați de inundații de către autoritățile din Vaslui. Elevii din județ ale căror familii au fost afectate de inundațiile din ultima perioadă vor putea merge în tabere gratuite. Primarii vor fi cei care vor trebuie să-i identifice pe copiii care ar putea merge în tabăra de la Poiana Căprioarei. Aici, vor avea parte de masă, cazare și activități recreative pentru un sejur de cinci zile.

Suferința prin care trec copiii din județul Vaslui ale căror locuințe au fost afectate de inundațiile din ultima perioadă ar putea fi alinată, pe cât posibil, de o vacanță de câteva zile într-o tabără din județ. Și asta după ce autoritățile au decis să le pună la dispoziția elevilor din zonele calamitate atâtea locuri cât este necesar pentru ca aceștia să petreacă cinci zile în Poiana Căprioarei.

”Va trebui să aducem la cunoștința primarilor din comunitățile afectate să înștiințeze familii care au avut de suferit de pe urma inundațiilor pentru a ne comunica o situație cu numărul de copii ce ar putea beneficia de această tabără. Suntem conștienți că, deocamdată, prioritare pentru aceste familii este înlăturarea efectelor inundațiilor, dar trebuie să ne gândim și la această formă de alinare pentru copii”, a declarat, vineri, pentru Libertatea prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Pe lângă taberele gratuite pentru elevii din județ, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui se va ocupa și de strângerea de ajutoare pentru familiile afectate de inundații atât din Vaslui, cât și din județele învecinate.

Citește și: REPORTAJ: Irina Coșescu, prima nevăzătoare care a urcat pe un gheţar din Oceanul Arctic: „Viaţa mi-a arătat că sunt în stare de orice. Cerul este limita!”

Citește mai multe despre Vaslui pe Libertatea.

Comentarii