MENIU CAUTĂ

Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamţ a murit în spitalul din Belgia, în ziua în care ar fi împlinit 28 de ani

Distribuie

Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț a murit la spitalul din Belgia, unde a fost transferat cu greu. Acesta fusese internat săptămâna trecută la spitalul Grand Hôpital de Charleroi, iar joi ar fi împlinit vârsta de 28 de ani.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că s-a făcut tot ce s-a putut pentru salvarea bărbatului. „L-am sunat pe medicul care s-a ocupat de Alexandru, care m-a anunțat și mi-a spus că s-a atașat de pacient, că-i este foarte greu să-mi spună și că a făcut tot ce i-a stat în putință să-l salveze. Starea era foarte gravă, din păcate Alexandru a plecat. A fost transferat în Belgia în momentul în care medicii și-au dat acordul. În momentul în care medicii din Belgia au spus ”Da”, Alexandru a plecat. S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit. Din momentul în care a fost transportat am ținut legătura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine română”, a spus Pintea.

Ministrul a mai spus că transferul tânărului de 28 de ani a fost realizat la timp și că, pentru a fi transferat în Belgia, a fost nevoie de achitarea unui avans.

Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ, cu arsuri pe 75% din suprafața corpului, fusese transportat de la Iaşi, cu un avion militar, la spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia, pentru tratament.

Tânărul a petrecut 24 de ore în spitalele româneşti din Piatra Neamţ şi Iaşi, înainte să fie dus în străinătate. Ajunsese însă în Belgia infectat cu două bacterii intra-spitalicești.

Luni, fusese operat și trecuse cu bine de operație.

Transferul său în străinătate a fost făcut cu dificultate, iar deputatul PNL, Pavel Popescu, cel care s-a implicat în procesul de transfer, a dat detalii despre această cursă contra-cronometru, în urmă cu aproape o săptămână.


CITEȘTE ȘI:

A decis să-şi spele rufele în familie, iar acum are o afacere de un milion de euro! O poveste de succes care a început cu 10 rochii distruse la spălătorie

Citește mai multe despre Belgia, explozie și Piatra Neamț pe Libertatea.

Comentarii