Mergi direct la conținut »
Un tanc american trimis la luptă în Al Doilea Război Mondial a fost găsit de ruși într-un cub de gheață după 73 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un tanc american trimis la luptă în Al Doilea Război Mondial a fost găsit de ruși într-un cub de gheață după 73 de ani

Un tanc american trimis la luptă în Al Doilea Război Mondial a fost găsit de ruși într-un cub de gheață după 73 de ani

un tanc american trimis la luptă în Rusia în Al Doilea Război Mondial a fost găsit de ruși într-un cub de gheață după 73 de ani în Marea Bartens. Vehiculul de luptă va fi restaurat și urmează să fie pus în funcțiune de ruși, scrie Siberian Times.

Tancul Rusting Sherman, datând din Al Doilea Război Mondial, a fost trimis de americani în Rusia pentru a-l sprijini pe Stalin în luptele sale cu naziștii. Vehiculul de război a fost găsit într-un ghețar din sudul Mării Bartens și a fost recuperat de rușii care l-au dus la Vladivostok – unde va fi restaurat și va fi folosit în paradele militare.

Descoperirea acestuia vine într-un moment în care relațiile diplomatice dintre SUA și Rusia nu sunt cele mai bune, dar amintirea momentului în care Moscova și Washingtonul au lăsat la o parte animozitățile pentur a colabora în lupta cu Hitler rămâne încă vie.

Sherman brought to Vladivostok

Acest tanc Sherman face parte dintr-un transport de echipament militar trimis de Occident pentru a-l sprijini și impulsiona pe Stalin în lupta cu germani, dar nu a ajuns niciodată în Rusia după ce nava de transport Thomas Donaldson a fost torpilată de o navă germană în martie 1945.

Un clip lansat de Ministerul Apărării din Rusia arată cum tancul este transportat cu un avion militar pe coasta Pacificului, unde urmează să fie restaurat.

Acesta urmează sp fie pus în funcțiune până pe 9 mai când va participa la parada organizată de Ziua Victoriei, moment care marchează înfângerea naziștilor.

„Un avion de transport Ilyushin-76 a aterizat la baza aeriană Knevichi a flotei Pacificului pentru a livra la Murmansk corpul unui tanc Sherman fabricat în SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al militarilor ruși Nikolai Voskresensky.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Sherman brought to Vladivostok

Aproximativ 4.000 de astfel de tancuri au fost aduse în Uniunea Sovietică în cadrul programului de împrumut.

Un ofițer și trei membri ai echipajului au pierit în atacul cu torpilă, în timp ce ceilalți 68 de ofițeri și membri ai echipajului au fost salvați de navele britanice.

Epava navei Thomas Donaldson a fost descoperită acum 13 ani, situată la o adâncime de aproximativ 55 de metri în apele teritoriale ruse din apropierea insulei Kildin.

În ultimii doi ani, scafandrii au fost în misiune să-și recupereze încărcătura și să-l aducă pe țărm pentru restaurare.


Citește și: EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri


Close
Închide
  Close