MENIU CAUTĂ
27 Oct. 2017 14:51

Primăria Capitalei investește 1,5 milioane lei, în 2017, pentru Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Pe ce va da banii

Distribuie

Târgul de Crăciun București 2017 din Piața Constituției. Primăria Municipiului București (PMB), prin CREART,  cheltuiește circa 1,5 milioane lei pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piața Constituției, eveniment ce se va desfășura în perioada 01-27.12.2017.

Astfel, potrivit anunțurilor de atribuire postate pe SEAP (Sistemul electronic de achiziții publice), municipalitatea va plăți 1,55 milioane lei pentru transport țur/retur, montare/demontare căsuțe meșteșugari, realizare brad decorativ cu structură metalică, decorare brad, realizare porți intrare, realizare căsuță Moș Crăciun, siglă luminoasă Căsuță Moșului, decorațiuni de sezon.

Municipalitatea va închiria și un patinoar artificial de 600 mp, pentru care va achita suma de  7.250 de lei, dar va exista și un carusel cu 32 de locuri, „Merry Go Round”, alcătuit din 12 căluți care se mișcă.

PMB va plăti pentru o girafă, un măgăruș, un elefant, un cangur, un struț și două ceșcuțe rotitoare suma de 5.550 lei.

 „Realizat integral manual, pictat în stil antic de către meșteri italieni îl regăsim în majoritatea piețelor europene importante în toate tipurile de târguri. La oră actuală este singurul din țara, de această calitate și valoare”, scrie în anunțul de atribuire postat pe SEAP.

Evident, pe lângă cheltuielile legate de amenajările din cadrul târgului, municipalitatea va plăti și pentru organizarea concertelor, care vor fi anunțate ulterior.

Spre comparație, în 2016, Primaria Capitalei a platit pentru organizarea aceluiași târg aproximativ 7,2 milioane lei, potrivit unui raspuns trimis de municipalitate, la solicitarea hotnews.ro.

Dar să sperăm că nu se va mai întâmpla ca anul trecut, când a fost găsit un colet suspect la Târgul de Crăciun din Capitală.

Tot în 2016, Târgul de Crăciun din București a fost mutat din Piața Universității, unde fusese inaugurat de către fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, în Piața Constituției, odată cu instalarea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

Magistrații Tribunalului București au decis, pe 6 septembrie 2015, arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei de atunci, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

A doua zi, Sorin Oprescu și-a dat demisia și interimatul la PMB a fost asigurat de Răzvan Sava.


CITEȘTE ȘI… VIDEO| Viorel Burciu, vatman pe tramvaiul de epocă V 56: Eu am făcut școala pe acest vagon'


 

Citește mai multe despre Piata Constitutiei și primaria capitalei pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii