„Fiecare, până la urmă, are libertatea să procedeze cum crede, dar în condiţiile date, rezultă clar că recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum, pentru a nu îi face jocul preşedintelui”, a spus Tăriceanu, marţi, la finalul Biroului Politic Executiv al ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, referendumul din 26 mai „nu este o problemă de consultare reală”.

„Mulţi colegi m-au întrebat cum să procedeze la referendum. Le-am spus că, după părerea mea, este practic o diversiune prin care preşedintele încearcă să intre mai devreme în cursa prezidenţială, în campanie. În al doilea rând, întrebările sunt ceva de genul ‘Ca să respiri ai nevoie de oxigen?’. Da. Răspunsul evident nu poate fi decât unul singur. Deci, nu este o problemă de consultare reală. Deci, e o încercare de deturnare a dezbaterii, care ar fi trebuit să fie axată pe problemele Europei. România trebuie să conştientizeze mai mult că este membră a UE. (…) Trebuie să ne schimbăm atitudinea pe care o avem faţă de UE, să înţelegem că avem şi drepturi, şi responsabilităţi în comun”, a adăugat Tăriceanu.

Şi președintele Camerei Deputaților a mai afirmat, recent, că întrebările pentru referendum nu răspund unei controverse care ar fi în societate pe tema justiției și că referendumul este modul în care președintele Klaus Iohannis a ales să intre în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

„Suntem de acord cu referendumul, am fost de acord și cu temele pe care le-a enunțat prima dată. Suntem de acord și cu aceste întrebări. Nu le analizăm noi din punct de vedere constituțional sau nu.


Citeşte şi:

O rută europeană trece printr-un cartier de rudari din Giurgiu. Trei instituții se războiesc și între timp oamenii mor în accidente!

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși