Mergi direct la conținut »
Tăriceanu, lovitură pentru Dragnea, pe subiectul familiei tradiționale: Nu am decis cum vom vota la Senat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tăriceanu, lovitură pentru Dragnea, pe subiectul familiei tradiționale: Nu am decis cum vom vota la Senat

Tăriceanu, lovitură pentru Dragnea, pe subiectul familiei tradiționale: Nu am decis cum vom vota la Senat

Președintele ALDE pune în dificultate adoptarea proiectului inițiativei cetățenești la Senat.

De Valentina Postelnicu,

Puterea are nevoie de două treimi pentru a adopta, respectiv 91 de voturi.

Întrebat despre cum va vota ALDE această propunere legislativă, Tăriceanu a a arătat că încă nu s-a luat o decizie. Asta deși votul urmează să aibă loc de la ora 16.00, în plenul Senatului.

”Nu am decis, o să am o discuţie cu colegii mei senatori, dar eu va pot spune, ca partid de factură liberală, sigur că înţelegem procesul de evoluţie şi de modernizare a societăţii şi în acelaşi timp respectam şi opţiunile cetăţenilor noştri care sunt în favoarea păstrării tradiţiilor şi respectului faţă de reperele moralei creştine. Este obligaţia noastră de a da curs demersului care a fost iniţiat şi care s-a soldat cu peste trei milioane de semnături, un număr semnificativ şi reprezentativ astfel încât să ne oblige la o astfel de decizie. (…) Cred că în România există suficientă deschidere şi către modernitate şi sigur ca prevederile unui parteneriat civil care să dea posibilitatea convieţuirii persoanelor de acelaşi sex va fi o soluţie rezonabilă”, a argumentat preşedintele Senatului.

Close
Închide
  Close