Mergi direct la conținut »
Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost achitat: "Dreptatea îşi găseşte singură antidotul"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost achitat: "Dreptatea îşi găseşte singură antidotul"

Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost achitat: „Dreptatea îşi găseşte singură antidotul”

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie după ce a fost achitat. Preşedintele Senatului a acuzat sistemul în care România funcţionează de mai bine de zece ani, spunând că "trebuie să revenim la o stare de normalitater". Liderul ALDE a adăugat că lupta împotriva corupţiei "nu trebuie să devină un paravan pentru luptele politice". Călin Popescu Tăriceanu a vorbit şi despre situaţia în care a fost pusă familia sa, în  perioada procesului.

De Sorina Ionaşc,

„Trebuie să acceptăm cu toţii că nu putem deroga de la normele de drept. Combaterea corupţiei nu poate să fie un paravan pentru luptele politice, trebuie să revenim la o stare de normalitate. România e de peste 10 ani cu acest mecanism şi vine tot ca o reacţie de organism-societate denigrată de mulţi. Dreptatea îşi găseşte singură antidotul pentru asemenea situaţie, e ca un popor neajutorat de vizarea venită din altă parte”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

Preşedintele ALDE a vorbit şi despre momentele prin care a trecut familia sa, pe toată perioada procesului.

„Nu vă ascund că este o zi aparte, pe care nu mi-aș fi imaginat că aș fi trăit-o vreodată, pentru mine, soția mea, familie și copii. Această atitudine m-a costat enorm în plan politic și personal. Nu m-a clintit însă de la convingerile mele profunde. Demersurile mele din ultimii ani de demasca cele făcute de statul paralel nu au izvorât dintr-o problemă personală. Atitutdinea m-a costat enorm pe plan politic și personal, însă nu m-a clintit câtuși de puțin. Mă gândesc la soarta multor cetățeni simpli care au devenit victime ale sistemului care a funcționat în România peste zece ani, fără ca să se poată apăra”, a adăugat el.

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Decizia nu este definitivă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă.


Citeşte şi: Ford va produce la Craiova încă un model, pe lângă EcoSport. Constructorul auto investește 200 de milioane de dolari și angajează 1.500 de oameni


 

Close
Închide
  Close