Întrebată de subiect, joi, la lansarea oficială a programului Rabla, ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a spus că în niciun caz nu există așa un proiect in lucru.

„Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxa de timbru care ar putea sa fie lansata in perioada urmatoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spatiul public lucruri care sa nu fie adevarate și lucruri care sa nu fie fundamentate. Vă rog să luați de bun numai ceea ce comunic eu și cred că v-ați obișnuit că sunt om extrem de corect și nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune și din ceea ce vad, ci din ceea ce scrie la lege.

Ceea ce s-a vehiculat ieri în anumite zone mass-media nu sunt lucruri adevărate. Niciuna dintre valorile respective nu este adevărata. Nici măcar nu ne-am gandit la ele, pentru că deocamdată eu spun ca mai bine să nu ne grăbim, ci să facem lucrurile încet și sigur, pe un numar mare de ani, astfel încât să putem sa avem grija de sanatatea populatiei si mediul sa nu fie poluat. (…) Nu ne dorim sa punem o noua penalitate sau o noua taxa de inmatriculare pentru cei care vor sa-si cumpere o masina second hand. Ne dorim doar sa respiram un aer mai curat. Vrem sa facem un proiect responsabil pentru generatiile viitoare”, a spus Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

„Dorim ca fundamentarea unei valori sa fie făcuta în baza unei formule de calcul din care cetăteanul sa inteleaga ceva, nu sa fie o formula de calcul din care nici macar matematicienii sa nu inteleaga. Transmit tuturor romanilor ca nu este vorba despre niciun fel de taxa de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, in perioada urmatoare si nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur si simplu speculatii.

Nu avem termen limită, pentru ca ne dorim foarte mult ca, în momentul în care ieșim cu o formulă, aceea să fie o formula realistă, care să fie comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte țări membre ale Uniunii Europene și să fie o formula din care sa reiasa clar ca va plati cel care polueaza. De asemenea, vom tine cont de toti factorii de poluare”, a mai spus  ministrul Mediului.

Citește și

VIDEO/Raluca Podea se teme să-și lase fiul singur pe stradă. Locuiește în centrul Capitalei, dar zona e plină de seringi folosite pentru droguri

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie