Mergi direct la conținut »
Taxa de pod de la Feteşti-Cernavodă ar putea fi desfiinţată. Ce prevede proiectul unor deputați PNL
Ştiri Libertatea > Ştiri

Taxa de pod de la Feteşti-Cernavodă ar putea fi desfiinţată. Ce prevede proiectul unor deputați PNL

Taxa de pod de la Feteşti-Cernavodă ar putea fi desfiinţată, după ce deputaţii PNL de Constanţa Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu au iniţiat un proiect de lege privind desfiinţarea taxei de trecere pe podurile Feteşti-Cernavodă şi Giurgeni-Vadu Oii, considerând că este vorba de o dublă impunere.

Potrivit celor doi deputaţi liberali, taxa de utilizare a podurilor Giurgeni-Vadu Oii şi Feteşti-Cernavodă reprezintă o suprataxare a utilizatorilor drumurilor publice din România, „fără o justificare obiectivă”, pentru că banii colectaţi merg la bugetul de stat, iar podurile se află într-un stadiu avansat de degradare. deşi această taxă se colectează de peste un deceniu.

Ei spun că legislaţia comunitară nu impune o asemenea taxare, ci ea este rezultatul deciziei autorităţilor române, care au considerat de cuviinţă să mai impună o nouă sursă de venituri la bugetul de stat.

„Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din raţiuni pur financiare, dar suntem în prezenţa unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor şi podurilor amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. În statele traversate de Dunăre (Serbia, Ungaria, Austria), nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre”, se arată într-un comunicat remis de cei doi liberali constănţeni, remis Mediafax.

Deocamdată, este coadă la Fetești, pentru că 16% dintre șoferi preferă să achite cash taxa de pod.


Citește și: VIDEO / Premieră în România. Libertatea a filmat trekker-ul Google cu care cartografiază ţara


Close
Închide
  Close