De Alina Vlad,

O primă regulă ar fi să parchezi maşina la umbră, deoarece dacă habitaclul nu este atât de fierbinte nici instalaţia de răcire nu va trebui să lucreze din greu. Odată ce te-ai urcat în maşină primul instinct este să apeşi pe butonul de AC şi să pui ventilatorul pe ultima treaptă, însă este o greşeală, deoarece îl vei suprasolicita. Mai întâi trebuie să deschizi geamurile, iar după ce ai parcurs câteva sute de metri, poţi închide geamurile şi porni instalaţia de aer condiţionat.
Elimină eficient aerul cald şi fără ajutorul ventilaţiei maşinii. În cazul în care ai probleme cu aerul condiţionat sau cu ventilaţia maşinii, mai e o soluţie să răceşti habitaclul. Deschide geamul pasagerului şi repetă deschide-închide de câteva ori portiera şoferului. După vreo zece astfel de mişcări temperatura habitaclului maşinii tale scade cu câteva grade.
Instalaţiile de climatizare automate pornesc cu putere maximă până la atingerea temperaturii prestabilite, după care trec automat pe o treaptă medie. La aceste maşini, temperatura optimă pentru perioada de după pornire este cu 10 grade Celsius mai mică decât temperatura exterioară.
Dacă sistemul de climatizare este manual, trebuie să ai grijă să reglezi viteza ventilatorului astfel ca, după un timp, debitul de aer rece să fie mai mic, evitând astfel să te îmbolnăveşti. De asemenea, trebuie corelată viteza ventilatorului cu temperatura realizată. Cu cât setezi pe viteza mai mare, cu atât mai puţin răcit va fi aerul introdus în habitaclu. Duzele trebuie să fie îndreptate în sus, pentru ca la coborâre aerul rece să se amestece încet cu cel cald.
Componentele din interior pot fi protejate de şocurile termice dacă înainte cu 5-10 minute de a ajunge la destinaţie se opreşte instalaţia de climatizare, astfel, apa acumulată din condens pe vaporizatorul instalaţiei de climatizare se poate evapora în curentul de aer al mersului.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail [email protected]

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente