Mergi direct la conținut »
În plin blocaj al posturilor în cultură, “Teatrul Muzical Ambasadorii” a fost înființat „cu dedicație”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > În plin blocaj al posturilor în cultură, “Teatrul Muzical Ambasadorii” a fost înființat „cu dedicație”

În plin blocaj al posturilor în cultură, “Teatrul Muzical Ambasadorii” a fost înființat „cu dedicație”

În ciuda faptului că mai mulți directori de instituții de cultură se plâng de insuficiența personalului și de blocarea posturilor, în București urmează să se înființeze un nou teatru. Este vorba despre Teatrul Muzical “Ambasadorii”. Printr-o hotărâre de Guvern, instituția ar urma să funcționeze în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale și să angajeze 57 de persoane.

De Florin Ghioca,

Conform proiectului de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Culturii, “se înfiinţează Teatrul Muzical Ambasadorii şi funcţionează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”. “Teatrul are ca obiectiv principal promovarea valorilor muzicale şi coregrafice autohtone şi universale, precum şi a artelor interpretative de spectacol muzical, pe plan naţional şi internaţional”, se mai arată în actul Guvernului Dăncilă. Instituția ar urma să funcționeze, momentan, în clădirea Palatului Național al Copiilor, tot acolo unde a fost înființat și Teatrul “Stela Popescu”.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, “la iniţiativa şi propunerea Palatului Naţional al Copiilor, a Uniunii Criticilor Muzicali şi a Forumului Muzical Român, se consideră necesară înfiinţarea unei noi instituţii publice de spectacole şi concerte, în subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, denumită Teatrul Muzical Ambasadorii”. Angajaţii noii instituții ar urma să fie absolvenţii liceelor de profil şi ai Universităţii de Muzică, oficialii încercând în acest fel să ofere “locuri de muncă absolut necesare pentru tinerii solişti”.

Numai că surpriza vine abia acum: noul teatru, care oficial încă nu are un manager “desemnat pe baza unui concurs de proiecte de management, organizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, anunță și prezintă deja un prim spectacol, care și-a propus nici mai mult, nici mai puțin decât 30 de reprezentații în țară și în străinătate, în cadrul unor turnee organizate în perioada iunie – decembrie 2018. Cu titlul “I. Inima mea, România! II. Mândri că suntem români!”, spectacolul are deja stabilite două prime reprezentații, pe 5 iunie 2018, la orele 10.00 și 11.30, intrarea fiind liberă.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Afișul spectacolului realizat de Teatrul Muzical Ambasadorii

Sunt anunțate, într-un amestec nu prea omogen, “povestiri adevărate, palpitante, intersectate cu dansuri și cântece din vetre folclorice, de pagini corale, proiecții video, într-un sugestiv cadru scenografic, luminat de Cetatea Alba Iulia”.

Pe afișul spectacolului, care poartă deja marca și logo-ul Teatrului Muzical “Ambasadorii”, Ștefan Soare este trecut ca regizor și coregraf, în timp ce director muzical este Ciprian Toderașcu. În distribuție se află soliștii Andreea Blidariu, Silviu Mănăilă, Samuel Alper Adiguzel, Bogdan și Diana, Baletul TMA (Teatrul Muzical Ambasadorii, n.r.), respectiv “tineri laureați la concursuri naționale și internaționale”, precum și aproximativ o sută de tineri din ansambluri precum As, Dinamic, Românașul, Arabesque, Carmina sau Meloritm, toate de la Palatul Copiilor.

Am fost acasă la femeia care are 20 de copii! „Am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți”
Recomandări

Am fost acasă la femeia care are 20 de copii! „Am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți”

Director fondator al Teatrului Muzical ”Ambasadorii” figurează, pe același afiș al spectacolului, Smaranda Oțeanu-Bunea, aceeași care a înființat în 1998 Opera Comică pentru Copii. Ulterior, în 2015 a pus bazele Teatrului “Stela Popescu”, care funcționează tot în clădirea Palatului Național al Copiilor. Și chiar dacă actul normativ propus de Guvern săptămâna aceasta prevede că un manager va fi angajat prin concurs, pe același afiș figurează deja în această funcție Mona Teodorescu, coregrafa trupei As, de la Palatul Copiilor și fostă angajată a Teatrului ”Stela Popescu”.


Mihai Bobonete lasă acasă glumele deochiate. Stand up cenzurat pentru a ajuta un copil bolnav

Close
Închide
  Close