De Dragoș Tănase,

Cabanierii de la Bâlea Lac au confirmat oprirea instalației, din motive de sigurață, chiar dac aceasta reprezintă singurul mijloc de transport de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, până la primăvară, informează Agerpres.

Astfel, turiştii nu pot ajunge la cabanele din zona Bâlea Lac, la altitudinea de 2.034 metri în munţii Făgăraş, mai ales că și accesul pe Transfăgărăşan a fost interzis.

Deşi nu este zăpadă la Bâlea, accesul nu se poate face pe şosea. Circulaţia rutieră este închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).

Transportul pe cablu de la Bâlea se face doar când condiţiile meteo sunt bune şi nu sunt probleme tehnice, pe o distanţă de 3.700 de metri. Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea costă 70 de lei.

Zona turistică Bâlea se află, miercuri, sub atenţionare de cod portocaliu de vânt puternic. S-au înregistrat deja intensificări ale vântului de 120 km/oră, la rafală, în zona Bâlea, potrivit meteorologilor.

FOTO: balealac.ro

Citeşte şi:

Furtuna a făcut ravagii în Hunedoara. Mașini avariate, blocuri rămase fără acoperiș și drum blocat de copacii doborâți de vântul puternic

O pacientă a suferit arsuri la față în timpul operației, la Spitalul Sfânta Maria!

Florentin Pandele pune mozaic de 23 de milioane de lei în catedrala din Voluntari. „Suma este estimată de specialiști. Nu sunt nici mozaicar, nici pictor de biserici”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult