MENIU CAUTĂ

Telefoane mobile destinate bătrânilor

Distribuie

1. MyPhone 1045


Este dotat cu taste mari, generoase, şi, la fel ca şi Colia S402, are pe spate un buton SOS pentru urgenţe, care funcţionează pe acelaşi principiu ca la telefonul Colia. Printre opţiunile suplimentare găsim o lanternă, alarmă şi un calendar. În pachet este inclus şi un stand de masă pentru încărcare, util pentru cazul în care este folosit mai mult acasă. Bateria de 800 mh rezistă cinci ore când telefonul e utilizat pentru convorbiri şi în jur de 10 zile în stand by. Preţ: între 130-150 de lei (www.azerty.ro, www.evomag.ro, www. marketonline.ro).

2. Alcatel One Touch 2001


Şi Orange are în ofertă terminale pentru seniori. Oferta Senior constă într-un pachet format din abonament cu minute incluse în reţea şi cu minute către fix, naţional şi internaţional incluse, plus internet şi un telefon. Abonamentul costă 6 euro lună (TVA inclus) şi este disponibil împreună cu telefonul Alcatel One Touch 2001 la numai 5 euro. Telefonul este potrivit nevoilor seniorilor, având taste mari şi o funcţie asemănătoare unui buton de panică, ce permite apelarea mai multor numere de telefon până când unul din ele răspunde.

3. Vodafone 155


Şi cei de la Vodafone au în ofertă telefoane pentru seniori, iar unul se vinde sub brand propriu: Vodafone 155. La fel ca restul telefoanelor pentru vârstnici, are buton de tip SOS. Chiar dacă ecranul e mic, de doar 1.7”, fonturile folosite pentru afişare text sunt mult mai mari d e c â t cele ale telefoanelor obişnuite, astfel încât persoanele cu probleme de vedere să le poată utiliza cu uşurinţă. Încărcarea se face prin mufă USB, iar acumulatorul Li- Ion 1000 mah poate asigura o autonomie de până la 10 ore în convorbiri şi până la două săptămâni în stand by. Preţ: între 100 – 120 de lei, mai scăzut la abonament (www.vo dafone.ro, www. ilexgsm.ro).

4. Panasonic KX-TU301


Iese în evidență cu un meniu simplificat și ușor de utilizat și de cei ce nu au mai avut un telefon, are tastele mari, iar pe ecran se afișează fonturi generoase. În caz de urgență, poate apela automat 5 numere predefinite prin simpla apăsare a unui buton până când cineva răspunde. Atunci când se utilizează butonul SOS, se activează automat și funcția de convorbire prin difuzor (hands free), util în acele situații în care apelantul nu poate folosi mâinile. Preţ: între 90 şi 130 de lei.

5. Colia S402 Negru


Are un ecran monocrom pe care cifrele și literele sunt mari, precum și un sunet foarte puternic, perfect pentru un vârstnic cu deficienţe de vedere sau de auz. Meniul telefonului e în limba română, foarte ușor de utilizat.Bateria poate ține chiar și 10 zile în modul stand by. Un accesoriu foarte util e butonul SOS. Se poate configura telefonul ca, în cazul în care se ține apăsat butonul mai mult de trei secunde, acesta să sune automat la un număr setat, fie la numărul de urgență 112. Preț: 174 de lei ( www.azerty.ro).

6. Nokia 108


Telekom România nu comercializează terminale dedicate cu precădere seniorilor. Oferă însă o gamă diversificată de ”feature” phones, telefoane mobile clasice, potrivite segmentului de seniori, printre care Samsung E1200i, Samsung S5611, Nokia 108 și Nokia 225. Detalii despre ofertă, pe site-ul www.tele
kom.ro.

Comentarii