Mergi direct la conținut »
Telefoanele IPhone se vând în continuare în China deși justiția le-a interzis. Explicația Apple
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Telefoanele IPhone se vând în continuare în China deși justiția le-a interzis. Explicația Apple

Telefoanele IPhone se vând în continuare în China deși justiția le-a interzis. Explicația Apple

Telefoanele IPhone se vând în continuare în China, deși un tribunal din această țară a interzis comercializarea lor în cadrul unui proces pe patente și brevete de fabricație. Potrivit deciziei judecătorești, nici un model mai vechi produs de Apple nu ar mai trebui să se regăsească la vânzare, dar în practică situația nu stă deloc așa. Magazinele Apple și resellerii spun că nu au primit nici o decizie oficială în acest sens, și, prin urmare le vor vinde în continuare. Oricum, decizia justiției chineze avantajează clar o serie de producători chinezi, care comercializează smarphone-uri cu Android la un preț și sub un sfert față de cel practicat de Apple.

De Mihai Niculescu,

Magazinele Apple de la Beijing, Shanghai şi Fuzhou au subliniat că oferă în continuare la vânzare modelele respective, confirmând cu un comunicat de presă al companiei, relatează AFP. Interdicția vizează vânzarea unor modele mai vechi de iPhone, respectiv 7, 7 Plus, 8 şi 8 Plus,.

Un tribunal intermediar din Fuzhou (estul Chinei) a cerut unui număr de patru filiale chineze ale Apple să oprească comercializarea unor modele mai vechi de telefoane iPhone, în urma unui proces deschis de producătorul de chipuri și semiconductori Qualcomm. Acesta susține că Apple a încălcat unele brevete ale sale.

Apple şi-a anunţat intenţia de a utiliza toate mijloacele legale pentru a se apăra. La rândul lor, angajaţii unui Apple Store din Beijing au spus că nu au primit nicio notificare internă cu privire la o decizie a unui tribunal care să interzică vânzarea de telefoane iPhone, relatează Agerpres.

„Dacă interdicţia va fi impusă, în China nu vor mai exista la vânzare produse Apple cu un preţ mai mic de 6.500 de yuani (825 de euro), ceea ce ar lăsa loc liber producătorilor chinezi de smartphone, în primul rând Huawei, a apreciat analistul firmei de cercetare de piaţă IDC, Wang Xi.

Sursa foto: pixabay.com


Citește și: Pavel Popescu, un fost emigrant devenit politician, vrea să aducă în România mentalitatea de învingător a norvegienilor: “Am lucrat în clădirea Guvernului devastată de bomba lui Breivik”


 

Close
Închide
  Close