Mergi direct la conținut »
Liviu Pop vrea interzicerea telefoanelor mobile în școli și în cazul elevilor, și în cazul profesorilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Liviu Pop vrea interzicerea telefoanelor mobile în școli și în cazul elevilor, și în cazul profesorilor

Telefoanele mobile vor fi interzise în școli. Nici elevii și nici profesorii nu vor mai avea voie să le utilizeze în timpul desfășurării cursurilor, este intenția ministrului Educației, Liviu Pop. 

Liviu Pop a declarat, săptămâna trecută, la Buzău, că vrea interzicerea telefoanelor mobile în școli. Concret, nici elevii, nici profesorii nu vor mai avea voie cu ele în sălile de clasă, vrea ministrul Educației. Dispozitivele ar urma să fie într-un loc special amenajat, securizat, de unde să fie ridicate la terminarea orelor. Ideea a fost reiterată de Liviu Pop și în conferința de presă organizată astăzi la sediul Ministerului Educației.

În prezent, potrivit Statului Elevului, telefoanele mobile pot fi utilizate în timpul orelor, însă numai în scop educațional sau în situații de urgență.

În urmă cu un an, când a fost discutat acest nou statut al elevului, prevederea ca elevii să poată utiliza telefoanele mobile în timpul orelor nu era văzută cu ochi buni de oamenii din învățământ. „Este un pas înapoi în ceea ce priveşte disciplina în şcoală, este un risc să fie abuzuri ale elevilor”, declara atunci Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Tot astăzi, ministrul Liviu Pop a anunțat demiterea conducerii Editurii Diadctice și Pedagogice, precum și renunțarea la materialele auxiliare.


Citește și: EXCLUSIV / Stațiunile românești de pe Litoral, frumoase doar în cărțile poștale de acum 30 de ani. De la dusul gunoiului la cursa „horror” cu trenulețul

Close
Închide
  Close