De Libertatea pentru Femei,

De atunci, fizicieni din Olanda, SUA sau Elveia au reuit sa teleporteze fotoni de la distane scurte, de câiva metri, pâna la distane de peste 100 de kilometri. Succesul ultimelor experimente demonstreaza ca teleportarea este posibila, chiar daca, deocamdata, nu pot fi transportate instantaneu, prin spaiu, obiecte sau fi ine umane, aa cum obinuiam sa vedem în renumitul serial „Star Trek”.
Teleportarea ar putea înlocui cândva mainile si avioanele, ar putea înlocui internetul si ar putea facilita nu numai calatoria instantanee în spatiu, cât si în timp. Profesorul Ronald Hanson, de la Universitatea de Tehnologie din Del, Olanda, este convins ca vom beneficia de aceste descoperiri, deoarece teleportarea umană nu contravine niciunei legi fi zice.
Oamenii sunt „o colecție de atomi dispuși într-un anumit mod”, dupa cum s-a exprimat Hanson, iar teleportarea atomilor este deja o certitudine.
Calugarita in albastru
Surprinzator este ca istoria pastreaza marturii scrise despre dispariii i apariii miraculoase, care ar putea fi considerate cazuri de teleportare. Este celebra povestea calugariei în albastru care a călătorit în chip de spirit în Mexics i i-a cretinat pe batinaii din tribul Jumano.
Maica Maria de Jesus a trait la începutul secolului al XVII-lea si toata viața ei a locuit neîntrerupt în Agreda, localitatea spaniola în care s-a născut. Cu toate acestea, există dovezi scrise despre călugărița franciscană care s-a teleportat de cel puin 500 de ori în Mexic, cu misiunea de a raspândi cuvântul Domnului si de a-i ajuta pe nevoiai.
Scrisorile primite de Papa Urban al VIII-lea i de regele Filip al IV-lea al Spaniei, din partea călugărului misionar Alonzo de Benavides, stau mărturie. Parintele, trimis în Mexic, scria ca amerindienii primisera deja învățăturile Bibliei si erau vizitai periodic de o calugarița îmbracată în albastru. Spiritul ei blând aparea în zori si disparea fără urmă la lasarea întunericului. Localnicii erau uimii de minunile pe care le facea. Întors în Spania, parintele de Benavides a auzit despre viața plină de miracole a maicii Maria și s-a dus sa o cunoasca. A fost uimit să afle chiar de la ea o mulime de detalii despre amerindienii care au îmbraiat învățăatura creștina și despre locurile în care el însuși fusese misionar. Calugaria, însă, nu fusese niciodata trimisă acolo. Ea a marturisit ca a călătorit în Mexic doar în spirit, ajutată de duhurile sfinte.
Oamenii sunt capabili de miracole
Parintele Arsenie Boca este si el banuit ca avea capacități paranormale si că putea calatori în spaiu si timp. Întemniat în timpul regimului comunist si forat sa munceasca la Canal, calugarul reusește să dispară miraculos timp de trei ore pentru a asista la înmormântarea mamei sale, la sute de kilometri departare, în judeul Hunedoara. Gardienii, care au dat alarma si au consemnat dispariția sa, au primit ulterior confirmarea ce Arsenie Boca fusese la înmormântare. Credincioșii spun ca orice miracol este posibil prin credina, unii cercetatori susțin că ființa umana are capacitatea de a se teleporta în condiii excepionale. În folclorul plin de întâmplari inedite de la NASA, s-a pastrat o poveste amuzantă despre inginerul Brian Jones. În 1974, când a fost nevoit să urce la bordul unui avion sofisticat si sa testeze un dispozitiv construit chiar de el, i-a fost atât de teama încât, într-o secundă, s-a trezit înapoi în birou. Îi era atât de rau, încât nu putea să explice ce i s-a întâmplat. Frica de zbor si dorința lui puternică de a se pune la adapost de orice pericol putea să declanșeze incontient teleportarea, o capacitate care ar putea exista latent în fiecare dintre noi…
CĂLĂTORIA SUFLETULUI
În curând, cercetatorii vor putea teleporta molecule de apă, de carbon si chiar obiecte solide. Dar corpul uman e o structură mult prea complexă pentru a putea fi descompusa usor în informații ordonate si transmisa, peste timp si spaiu, în altă locație. Iar, daca va fi posibil, ce vom gasi dincolo: o copie fidela, un rebut sau un trup fara suflets i conștiința? Suntem înca departe de a gasi un raspuns, dar, daca teleportarea va deveni cândva realitate, viata pe Pamânt se va schimba radical pentru totdeauna.

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe
GSP.RO

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie