MENIU CAUTĂ

Telescaunul din Poiana Brașov a fost stricat de un brad. Ce s-a întâmplat

Distribuie

Telescaunul din Poiana Brașov nu mai funcționează în urma unei defecțiuni provocate de un brad prăbușit peste cabluri. Copacul încărcat cu zăpadă și gheață a cedat și a ieșit din rădăcini, oprindu-se în instalația telescaunului, sâmbătă dimineață. Echipele tehnice evaluează acum stricăciunile, dar până la acest moment nu se poate estima când va fi repus în funcțiune telescaunul Ruia.

”Din cauza încărcării copacilor cu zăpadă şi chiciură, un brad a căzut peste instalaţia telescaunului Ruia. Din această cauză, telescaunul a fost oprit până se va face expertiza. Revenim şi cu rugămintea către cei care merg în drumeţii să fie foarte atenţi la copacii de lângă poteci”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, potrivit Agerpres.

Salvamontiştii braşoveni au făcut, vineri, apel la schiori și turiști să fie foarte atenţi pentru că în Masivul Postăvarul este risc de producere a avalanşelor din cauza stratului consistent de zăpadă aşternut în ultimele zile peste zăpada îngheţată. Există și riscul dezrădăcinării şi prăbuşirii copacilor încărcați cu zăpadă și chiciură pe traseele montane.

În Poiană, stratul de zăpadă a ajuns la 50 de centimetri la baza muntelui şi peste un metru în Masivul Postăvarul, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune.


Citește și: VIDEO/ Bendeac, exemplu negativ la Universitatea de Actorie! Codin Maticiuc: „La cursuri, profesorii ne spuneau să nu ajungem ca el”


 

Citește mai multe despre telescaun pe Libertatea.

Comentarii