De Mihai Niculescu,

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad a dispus demolarea teraselor de pe trotuare prin Hotărârea 29 din 15 mai.

Aceasta prevede că autoritățile publice locale vor lua măsuri pentru ca toate terasele situate pe trotuarele de pe domeniul public să fie desființate sau demolate, „în vederea asigurării unei circulații pietonale corespunzătoare și a păstrării distanței fizice sanitare”, arată publicația online aradon.ro.

Există un termen de maximum trei zile de punere în aplicare a acestei hotărâri, astfel că, teoretic, până luni pe trotuarele din Arad nu ar trebui să se mai regăsească terasele, oricum pustii.

Hotărârea CJSU prevede și faptul că administrațiile publice locale vor identifica și aproba zone în care vor putea fi amenajate terase în aer liber.

Restaurantele și terasele sunt oricum închise de două luni, de la debutul stării de urgență, dar în toată această perioadă, deși afacerile au fost închise, proprietarii au plătit taxe către primărie, a confirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

„În condițiile în care taxele și impozitele locale nu pot fi modificate în timpul anului, se poartă discuții între reprezentanții Primăriei și cei ai agenților economici care dețin terase pe domeniul public al Municipiului Arad, în vederea găsirii unei soluții favorabile acestora din urmă”, a declarat Ralu Cotrău.

Citeşte şi:

Lecția ambasadorului Coreei de Sud la București despre lupta cu COVID-19: “Judecățile eronate sau greșelile guvernului au fost dezvăluite oamenilor”

UPDATE: Protest în fața Guvernului, în prima zi de stare de alertă, deși mitingurile sunt interzise în această perioadă. Două persoane au fost ridicate de jandarmi

Șefii noștri, politicienii. Sau cum jertfește Florin Cîțu, ministrul de finanțe, banii personali de dragul nostru

Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor