MENIU CAUTĂ
22 Noi. 2017 15:45

Teren gratuit pentru construirea unei biserici în București

Distribuie

Primăria Capitalei va atribui un teren gratuit pentru construirea unei biserici în București. Parcela de tren va fi acordată Protoieriei Sectorului 6 pentru a ridica un lăcaș de cult în cartierul Militari. Hotătârea a votată, miercuri, de consilierii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre vizează ca Proroieria Sectorului 6 să primească gratis un teren cu o suprafață de 149 de metri pătrați de pe strada Cernişoara pentru a ridica construi o biserică în cartierul Militari. Consiliul General a aprobat propunerea cucu 39 de voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”.

„Prin adrese, Arhiepiscopia Bucureştilor din Protoieria Sector 6 Capitală a solicitat transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 149 mp, în vederea construirii unei biserici, întrucât în cartierul Militari există un număr de aproximativ 48.000 de familii de confesiune creştin-ortodoxă arondate unui număr de şase unităţi de cult care sunt amplasate la o distanţă mare una de cealaltă. Terenul solicitat a intrat în proprietatea statului şi nu face obiectul legilor proprietăţii', se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Reprezentanţii Protoieriei au precizat în adresele către Primăria Capitalei că a cumpărat un teren pentru a ridica un lăcaș de cult, însă suprafața parcelei este insuficientă.

„În vederea realizării acestui scop nobil, au fost identificate două terenuri alăturate pe strada Cernişoara nr. 28 şi pe strada Dagâţa nr.6. Primul teren în suprafaţă de 198 mp s-a cumpărat în acest scop, iar pentru al doilea teren, s-a înciehat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare. Întrucât suprafaţa identificată este insuficientă construirii noii biserici, vă rugăm să aporbaţi concesionarea a 149 mp din terenul alăturat, situat în strada Cernişoara nr. 30', au solicitat aceştia.


Citește și #SalariileRomanilor. Angajații part-time trebuie să vină cu bani de acasă pentru a putea munci, după trecerea contribuțiilor


 

Comentarii