Doua surori gemene, in varsta de 14 ani, au fost condamnate la cate cinci ani de inchisoare pentru ca au planuit atacuri teroriste pe teritoriul Marocului.
Iman si Sanaa Laghrisse (foto dreapta) au pus la punct planurile de asasinare a regelui Marocului, Mohammed al VI-lea si de atacuri teroriste asupra cladirii Parlamentului, din capitala marocana Rabat, ca si a unui supermarket care comercializa bauturi alcoolice. Totul a iesit la iveala cand surorile s-au dus la un imam si au cerut binecuvantarea inainte de a trece la actiune. Prelatul a informat imediat autoritatile.
O data cu gemenele, au mai fost arestate alte 18 persoane, banuite ca faceau parte din aceeasi grupare terorista si care ar fi organizat si atentatul sinucigas de la Casablanca (foto stanga), la mijlocul lunii mai anul acesta, in urma caruia 45 de persoane si-au pierdut viata, iar alte cateva zeci au fost ranite.
Conform presei marocane, Iman si Sanaa Laghrisse provin dintr-o familie destramata si foarte saraca. Exista speculatii legate de faptul ca fetele s-ar fi prostituat pana sa ajunga sa fie recrutate de reteaua terorista islamista din Maroc. Anuntul arestarii gemenelor, la inceputul lunii septembrie, a starnit reactii foarte puternice atat in tara lor, cat si pe plan international. Opinia publica s-a declarat socata ca surorile de numai 14 ani erau gata sa-si dea viata pentru „cauza islamista”, ele fiind, de altfel, si cele mai tinere femei care au actionat vreodata in cadrul unor retele teroriste. De altfel, doar datorita varstei fragede au primit numai cinci ani de inchisoare. Alti doi barbati, arestati dupa atentatele de la Casablanca, au fost condamnati la moarte, restul de 16 asteptand inca sentinta.

Urmărește-ne pe Google News