De Valentina Postelnicu,

„Cu toții am fost șocați de imaginile cu protestatarii pașnici bătuți de forțele de ordine”, a spus Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii.

El a precizat că există o anchetă în curs, şi că se aşteaptă rezultatul acesteia.

„Imaginile le-am văzut cu toții, am văzut și mărturiile oamenilor de după. Nu ar fi oameni pe care să-i definești drept huligani, au fost pașnici”, a precizat oficialul european.

Frans Timmermans a făcut referire şi la referendumul pentru familia tradiţional, organizat în weeek-endul 6-7 octombrie.

El a arătat că Uniunea Europeană nu are competențe pe această temă.

„Eu cred în valorile familiei, dar nu vreau ca ele să fie transformate în argumente pentru a justifica homofobia. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea ca două persoane de același sex să se căsătorească, Comisia nu are competențe aici. Acest lucru nu trebuie folosit pentru a hrăni unii dintre demonii noștri cei mai întunecați: ura față de minoritățile sexuale, încercarea de a aduce femeile în situații din secolele trecute”, a spus Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei a continuat: „Să fim atenți că egalitatea din tratate se aplică tuturor, femeilor și bărbaților, indiferent de orientarea sexuală”.

Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE) a avut luni seară la Strasbourg o reuniune extraordinară, în cadrul căreia membrii acestei comisii au avut un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens