MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Timmermans, despre protestul din 10 august: „Am fost şocaţi de imaginile cu protestatarii paşnici bătuţi”. Cum vede referendumul pentru familie

Distribuie

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a vorbit, în comisia LIBE din Parlamentul European, despre violenţele de la protestul Diasporei, din 10 august. O reacţie a venit şi pe referendumul pentru familie, care va avea loc la sfârşitul săptămânii. "Eu cred în valorile familiei, dar nu vreau ca ele să fie transformate în argumente pentru a justifica homofobia", a spus oficialul european. 

„Cu toții am fost șocați de imaginile cu protestatarii pașnici bătuți de forțele de ordine”, a spus Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii.

El a precizat că există o anchetă în curs, şi că se aşteaptă rezultatul acesteia.

„Imaginile le-am văzut cu toții, am văzut și mărturiile oamenilor de după. Nu ar fi oameni pe care să-i definești drept huligani, au fost pașnici”, a precizat oficialul european.

Frans Timmermans a făcut referire şi la referendumul pentru familia tradiţional, organizat în weeek-endul 6-7 octombrie.

El a arătat că Uniunea Europeană nu are competențe pe această temă.

„Eu cred în valorile familiei, dar nu vreau ca ele să fie transformate în argumente pentru a justifica homofobia. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea ca două persoane de același sex să se căsătorească, Comisia nu are competențe aici. Acest lucru nu trebuie folosit pentru a hrăni unii dintre demonii noștri cei mai întunecați: ura față de minoritățile sexuale, încercarea de a aduce femeile în situații din secolele trecute”, a spus Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei a continuat: „Să fim atenți că egalitatea din tratate se aplică tuturor, femeilor și bărbaților, indiferent de orientarea sexuală”.

Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE) a avut luni seară la Strasbourg o reuniune extraordinară, în cadrul căreia membrii acestei comisii au avut un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei.

Citește mai multe despre frans timmermans, critici, Protest, Referendum, Referendum pentru familie și Romania pe Libertatea.

Comentarii