In aparenţă doar un priceput om de afaceri, Ion Țiriac (70 de ani) a avut, de-a lungul timpului, şi câteva legături sentimentale serioase şi de durată. Cea mai lungă relaţie a miliardarului român de astăzi a fost cea cu canadianca Heather MacLachlan (50 de ani), idilă care a rezistat 8 ani, între 1984 şi 1992. Doi ani mai târziu, Heather s-a căsătorit însă cu onorabilul George J. Mitchell (75 de ani), preşedintele Senatului american, unul dintre cei mai respectabili oameni politici de peste Ocean. Despre relaţia cu Țiriac, Heather a păstrat şi amintiri neplăcute: “Era bădăran şi ascuns!”.

Când s-au cunoscut, în 1984, Heather, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a acceptat să lucreze, ca debutantă, la firma de management sportiv a lui Țiriac, din Germania. Lucrurile au evoluat apoi firesc, din toate punctele de vedere, mai ales că impresarierea lui Boris Becker, unul din primele şi marile succese ale lui Țiriac, a adus firmei bani şi notorietate. De altfel, într-un3957-135226-tiriac.jpg interviu publicat de Sports Illustrated în 1987, când Heather şi Ion erau împreună, canadianca a vorbit pe larg despre felul de-a fi al lui Țiriac. “Ion are o fantastică încredere în sine şi cere mereu perfecţiune. E foarte dificil să lucrezi pentru el. Este foarte corect însă. Am libertatea să iau decizii, atât timp cât nu greşesc. Îmi tot repetă: «Heather, gândeşte internaţional, nu canadian. Lumea asta nu-i o ţară de pinguini!». Nu ştiu de ce, are impresia că în Canada sunt foarte mulţi pinguini”, mărturisea Heather acum 22 de ani.

«Ține enorm la mustaţa lui şi nu se tunde niciodată la ceafă»

Ulterior, după ce s-a despărţit de Ion, în 1992, părerea canadiencei despre Țiriac a suferit o transformare radicală, conform unor declaraţii apărute în Washington Post, în 1994. “Câteodată, Ion era bădăran şi ascuns”, spune Heather, care completează tabloul: “Cred că e chipul cel mai uşor de recunoscut din lumea tenisului. ţine enorm la mustaţa lui, la look-ul lui, iar de tuns nu se tunde niciodată la ceafă. Oricum, acum nu mai arată ca o bestie venită din pădure!”. Presa de peste Ocean a speculat că motivul despărţirii celor doi a fost că Heather, o femeie puternică, învăţată să conducă, n-a mai suportat “tirania” lui Țiriac. La doi ani de la separarea de Ion, în decembrie 1994, canadianca s-a căsătorit cu George Mitchell, atunci preşedintele Senatului american. Ironia sorţii face ca omul care i-a prezentat-o pe Heather lui George Mitchell să fie chiar Ion Țiriac, cu ocazia US Open din 1993, unde i-a invitat pe amândoi!

3957-135227-print.jpg

Avere de 2 miliarde €

În ciuda crizei financiare, Ion Țiriac rămâne un magnat cu o avere de două miliarde de euro. Iată doar câteva din afacerile sale:

• Deţine 49% din Daimler-Chrysler Automotive Romania, care comercializează mărcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge şi Fuso.

• Este asociat cu grupul german Allianz în domeniul asigurărilor, dar şi cu Metro în comerţul cash&carry.

• Deţine din 1998 compania “Țiriac Air”, care operează curse charter.

• S-a asociat cu LEG şi Riofisa, importanţi dezvoltatori în proiecte imobiliare, împreună cu care derulează afaceri de ordinul a sute de milioane de euro.

George Mitchell, soţul fostei prietene a lui Ion Țiriac, se numără printre «greii» Americii

E omul lui Obama!

Nominalizat de revista Time printre cei mai influenţi 100 de oameni din lume în 2008, George Mitchell este personaj principal în cele mai înalte sfere de putere ale politicii şi afacerilor. Membru marcant al Partidului Democrat, Mitchell a fost, de-a lungul timpului, omul de încredere al preşedinţilor americani Jimmy Carter, Bill Clinton şi Barack Obama.

3957-135228-mitchell.jpg
George Mitchell (centru), flancat de preşedintele SUA Barack Obama (stânga) şi Hilary Clinton în momentul Investirii sale ca trimis special în Orientul Mijlociu. Şi Heather, soţia sa, este o prietenă veche a lui Obama, pe care l-a susţinut în Partidul Democrat de pe vremea când acesta era senator.

Ascensiunea fulminantă a lui George Mitchell, copilul unui irlandez şi al unei libaneze, are câteva repere impresionante. La 23 de ani, în timpul stagiului militar, a ajuns ofiţer în serviciul de contrainformaţii american de la Berlin, iar la 44 de ani, în 1977, pe când era avocat, este numit procuror federal de Jimmy Carter, preşedintele de atunci al Americii. În 1980 îşi câştigă locul de senator, pe care şi-l va păstra până în 1994. Mai mult, Mitchell a fost preşedintele majorităţii democrate din Senatul american în ultimii săi 5 ani de mandat. După retragerea din legislativ, Mitchell a fost direcţionat un an către lumea sportului, fiind numit comisar al Ligii de baseball, slujbă pentru care a primit un milion de dolari. Nu se ştie exact averea sa, dar revista Fortune a estimat în 1994 că doar din salariul de senator a strâns peste 3 milioane de dolari.

A fost preşedinte la Walt Disney

În 1995, la câteva luni după căsătoria cu Heather, este trimis de preşedintele Bill Clinton în Irlanda de Nord pentru medierea conflictului dintre catolici şi protestanţi, misiune considerată îndeplinită după cinci ani. Revenit în SUA, devine preşedinte al companiei Walt Disney, dar şi membru în consiliul de conducere al mai multor firme, printre care Xerox şi Federal Express! Asta până în 2009, când este chemat din nou sub armele politicii. Vechi susţinător al senatorului democrat Barack Obama, Mitchell este răsplătit de acesta, după ce a devenit preşedinte, cu un rol esenţial în politica externă, acela de trimis special al SUA în Orientul Mijlociu, cea mai fierbinte zonă de conflict de pe glob.

Are doi copii cu Heather

Căsnicia cu Heather nu este prima din viaţa lui George Mitchell. El a mai fost însurat timp de 28 de ani cu Sally Heath, de care a divorţat în 1987, cei doi având o fată. Heather i-a dăruit doi copii lui Mitchell, un băiat acum în vârstă de 12 ani şi o fetiţă de 8 ani.

„M-a bătut cu sete pe spate cu o coardă de cauciuc" | Scandal IMENS după decizia inexplicabilă din sportul românesc!
PARTENERI - GSP.RO
„M-a bătut cu sete pe spate cu o coardă de cauciuc" | Scandal IMENS după decizia inexplicabilă din sportul românesc!
Anamaria Prodan continuă dezvăluirile ȘOCANTE: ”Reghecampf e șeful mafiei...
Playtech.ro
Anamaria Prodan continuă dezvăluirile ȘOCANTE: ”Reghecampf e șeful mafiei...
Cum a fost găsit Petrișor, românul care a dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. Mesajul familiei
Observatornews.ro
Cum a fost găsit Petrișor, românul care a dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. Mesajul familiei
Horoscop 23 iunie 2021. Taurii dezleagă enigme vechi și deschid uși care păreau bine ferecate pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 23 iunie 2021. Taurii dezleagă enigme vechi și deschid uși care păreau bine ferecate pentru ei
Bărbat din Neamț, dispărut misterios în Slovacia. A plecat să cumpere apă și de atunci este de negăsit
Știrileprotv.ro
Bărbat din Neamț, dispărut misterios în Slovacia. A plecat să cumpere apă și de atunci este de negăsit
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Telekomsport
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
1.000mp de ziduri devin opere de artă ce purifică aerul din București (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
1.000mp de ziduri devin opere de artă ce purifică aerul din București (PUBLICITATE)