Mergi direct la conținut »
Titan, robotul care cântă și dansează, a ajuns la Timișoara. Androidul cu inteligență artificială a urcat pe scenă alături de Rihanna Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Titan, robotul care cântă și dansează, a ajuns la Timișoara. Androidul cu inteligență artificială a urcat pe scenă alături de Rihanna

Titan, robotul care cântă și dansează, a ajuns la Timișoara. Androidul cu inteligență artificială a urcat pe scenă alături de Rihanna

Titan, robotul care cântă și dansează, a ajuns la Timișoara. Androidul controlat electronic a fost adus de o companie care vrea să atragă cât mai mulți tineri pasionați de tehnologie. Robotul dansator poate fi văzut, sâmbătă, începând cu ora 11.

„Titan – The Robot” are o înălţime de peste doi metri şi este unul dintre cei mai cunoscuți roboţi gigant din lume, informează Mediafax.ro. Robotul a fost adus la Timişoara de reprezentanții companiei Flex, cu prilejul unui eveniment organizat la biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara, vineri şi sâmbătă.

Potrivit specialiștilor, „Titan – The Robot” este un android controlat electronic. Robotul reprezintă unul dintre proiectele de succes care îmbină inteligența artificială cu inteligența umană. Titan poate să cânte, să danseze, să râdă și să interacționeze cu publicul, notează sursa citată.

sursă foto: radiotimisoara.ro


Titan, robotul care cântă și dansează, a făcut spectacol cu Rihanna

Robotul dansator a putut fi analizat de o parte dintre studenții de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Acesta poate fi văzut și sâmbătă, începând cu ora 11, de toți oamenii din Timișoara.

„Titan – The Robot” este folosit la evenimente organizate în lumea întreagă, de la petreceri private până la festivaluri. Robotul a urcat pe scenă alături de Rihanna sau Will.I.Am.

Robotul a fost adus la Timișoara în cadrul unui eveniment organizat cu scopul de a atrage tineri pasionați de tehnologie. Totodată, firma, care a prezentat robotul cu inteligență artificială, vrea să-și dezvolte departamentul de cercetare din Timișoara.

„Inteligenţa artificială şi tehnologia revoluţionează lumea în care trăim. Acesta este viitorul şi avem nevoie să ţinem pasul cu evoluţia tehnologiei. Dacă la începuturile diviziei de cercerare şi dezvoltare proiectele noastre erau în domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii şi pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerinţele sunt pentru tot mai multe discipline. În acest context, dezvoltăm departamentul de la Timişoara, dorim să atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre oferă avantajul conectării cu numeroase industrii şi cu specialişti din toată lumea”, a declarat, pentru sursa citată, Michele Monico, vicepreședintele companiei Flex.

Aproape 4.300 de oameni lucrează în cadrul fabricii Flex din Timișoara. Aceasta este cea mai mare fabrică din Europa a companiei. Firma își propune să investească masiv pentru a dezolva în următorii ani departamentul de cercetare și inovare de la Timișoara.

„Compania Flex este prezentă în Timişoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajaţi, iar creşterea continuă. Această creştere vizează şi departamentul de Cercetare şi Dezvoltare. În acest departament în 2011 aveam un inginer, acum avem o echipă de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a susţine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de carieră ne dorim să consolidăm colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timişoara, să susţinem proiectele de cercetare care oferă experienţă şi încurajează tinerii să se îndrepte spre acest domeniu”, a declarat plant managerul Flex România, Adrian Dumbravă.


Citește și Cum arată garsoniera în care Dani Oțil s-a iubit cu Mihaela Rădulescu! Avea doar 36 de metri pătrați, dar părea foarte mare


 

Close
Închide
  Close